BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da işsizliğin artması bekleniyor----

Rusya'da işsizliğin artması bekleniyor

Rusya'da işsizliğin artması bekleniyor
05 Ağustos 2022 - 14:19 www.finansgundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, ülkede işsizliğin yüzde 3,9 ile rekor düzeyde düşük seyrettiğini belirterek, “Sonbaharda maalesef bu düşük seviyeden uzaklaşacağız. Ancak durum kontrol edilebilir olacaktır.” dedi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, Rusya’nın Yekateringburg şehrinde bölge yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rus ekonomisindeki durumun beklenenden daha iyi bir durumda olduğunu anlatan Reşetnikov, “Haziranda özellikle tarım ve madencilik sektörleri ekonominin bel kemiğini oluşturdu. İç talebe yönelik sanayiler genel olarak daha çok özgüvene sahipler.” diye konuştu.

Küresel ihracat ve ithalat zincirlerine eklemli sektörlerin ise ciddi bir baskı altında olduklarına işaret eden Reşetnikov, “Toptan ticaret, nakliye ve inşaat sektörleri zarar gördü. Tüketici faaliyetleri ise düşük olmasına rağmen toparlanıyor.” dedi.

Reşetnikov, son iki ayın işsizlik rakamlarının rekor düzeyde düşük olduğunu vurgulayarak, “İşsizlik yüzde 3,9’la tarihin en düşük seviyesinde. Sonbaharda maalesef bu düşük seviyeden uzaklaşacağız. Ancak durum kontrol edilebilir olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Rusya, planlanan tahıl ihracat hacmini düşürebilir

 

Rusya'nın rezervlerinde artış

 

Rusya Merkez Bankası, döviz kullanımını azaltmaya yönelik tedbirler alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)