BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da iflaslar dibi gördü----

Rusya'da iflaslar dibi gördü

Rusya'da iflaslar dibi gördü
21 Şubat 2019 - 10:41 www.finansgundem.com

Rusya’da son dönemde şirketlerin net kârlarındaki hissedilir artış, iflas eden şirket sayısında ciddi düşüşü beraberinde getirdi.

Makroekonomik Analiz ve Kısa Vadeli Tahminleme Merkezi, Rusya'daki iş ikliminin nabzını ölçtüğü araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 

Kommersant gazetesinin aktardığı araştırma sonuçlarına göre, 2018 yılının ilk yarısında iflas eden şirket sayısında gözlenen düşüş eğilimi geçen senenin son çeyreğinde de devam etti.

İflas eden şirketlerin sayısı son çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3 geriledi. İflas eden şirketlerin oranı 2017’nin son çeyreğine göre yüzde 10,7 azalırken, buna rağmen hala ekonomik kriz öncesi 2013 yılındaki seviyenin yüzde 10,4 üzerinde.

Araştırmada, Rusya’da iflas eden şirket sayısındaki azalmanın temel nedenlerinden biri olarak, şirketlerin net kârlarındaki artış gösterildi.

Şirketlerin vergi öncesi net kârlarında Ocak-Kasım 2018 döneminde yüzde 36,4 artış kaydedildi.

4,2 trilyon rublelik (63,9 milyar dolar) toplam net kârın yüzde 74’ünü petrol ve doğalgaz üretimi ve ticaret sektörleri sağladı.

Petrol ve doğazgaz üretimi sektöründe net kâr bu dönemde 2,1 kat, yakıt üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 73,2, ticarette yüzde 73,9, demir yolu taşımacılığında yüzde 43,8, konut hizmetlerinde yüze 69,7 arttı.

Rusya’da Ocak-Kasım 2018 döneminde zarar eden şirketlerin oranı yüzde 0,8 artarak yüzde 29’a yükseldi.

Ancak geçen senenin son iki çeyreğinde temel sektörlerin hiçbirinde iflas eden şirket sayısında artış olmadı. 

Ticaret, inşaat, tarım, ticari hizmetler, ulaşım gibi sektörlerde iflas eden şirket sayısındaki düşüş devam etti. (Turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)