BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da her üç gıda ürününden biri standart dışı----

Rusya'da her üç gıda ürününden biri standart dışı

Rusya'da her üç gıda ürününden biri standart dışı
11 Şubat 2019 - 08:05 www.finansgundem.com

Rusya kalite kontrol kurumu Roskaçestvo'un başkanı Protasov, GOST ibaresi taşımasına rağmen kontrolü yapılan birçok üründe standart dışılık tespit edildiğini söyledi

Rusya devlet kalite kontrol kurumu Roskaçestvo, ülkede marketlerde satılan her üç gıda ürününden birinin GOST (devlet kalite standardı) ibaresi taşımasına rağmen bu standarda aykırı olduğunu açıkladı.

Rusya'da gıda ürünleri GOST yerine daha basit TU standardına göre de üretilebiliyor.

Kurumun başkanı Maksim Protasov, Roskaçestvo'nun söz konusu incelemesine konu olan ürünlerin yüzde 40'ının GOST ibaresi taşıdığını söyledi. Ne var ki bu ürünlerin 3'te 1'inde standart ihlaline rastlandı.

Örneğin, incelenen Rusya menşeili 30 peynir markasından sadece 7'sinin GOST'a uygun üretildiği belirlendi. Ancak GOST'un talep ettiği bütün kriterleri karşılayan marka bulunamadı.

Tahıl ürünlerinde de GOST ihlali oranı yüzde 15 civarında. Balık konserveleri kategorisinde de benzer durum söz konusu.

Rus basını daha önce GOST ibaresi taşıdığı halde bu standarı ihlal eden gıda ürünlerini üreten firmalara verilecek cezanın ağırlaştırılması yönünde bir önerinin gündeme geldiğini yazmıştı. Resmi standart ajansı Rosstandart'ın bu önerisinin yakın bir tarihte hükümetin önüne gelmesi bekleniyor. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)