BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da hamalları 3 bin dolarlık maaşı tartışma konusu oldu----

Rusya'da hamalları 3 bin dolarlık maaşı tartışma konusu oldu

Rusya'da hamalları 3 bin dolarlık maaşı tartışma konusu oldu
09 Temmuz 2019 - 08:01 www.finansgundem.com

Moskova Şeremetyevo Havaalanı'nda hamalların 3 bin dolar maaş alması Rus basınında tartışma konusu oldu

Son haftalarda teknik arzılar, zamanında yüklenmeyen binletce bagaj sorunları ile çalkalanan Moskova’daki Şeremetyevo Havaalanı’nda çalışan hamalların aldıkları yüklü maaşlar Rus basınının gündeminde. Vedomosti gazetesi, havaalanında taşıyıcı olarak çalışan bazı personellerin 200 bin rubleye (3 bin 150 dolar) varan maaşlar aldıklarını yazdı.

Bunun üzerine havaalanı yönetiminden açıklama geldi. Şeremetyevo Havaalanı yöneticisi Andrey Nikulin, “Evet, bazı personellerin maaşları, ek ödeneklerle birlikte gerçekten 200 bin rubleyi buldu. Ama bunlar istisna. Bagaj taşıma işinde çalışan hamalların ortalama maaaşları 82 bin ruble (bin 290 dolar)” dedi.

Vedomosti gazetesi, Şeremetyevo Havaalanı’nın hamal maaşlarını bir ayda 45 bin rubleden 200-211 bin rubleye kadar çıkardığını yazdı. Habere göre bu bilgiyi, havaalanı Genel Müdürü Mihail Vasilenko, Ulaştırma Bakanlığı’nda katıldığı bir toplantıda verdi.

Önde gelen insan kaynakları sitelerinden Headhunter’da ise, Şeremetyevo Havaaalanı’nda bagaj taşıma işi için verilen ilanlarda teklif edilen maaş 55 bin ruble.

Şeremetyevo’da son dönemde bagaj yüklemeleriyle ilgili yaşanan sorunların personel yetersizliğinen kaynaklandığı, havaalanında hamal olarak çalışacak 400 yeni personelin işe alınmasının planlandığı açıklandı. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)