BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da halk dövizden yerli paraya döndü----

Rusya'da halk dövizden yerli paraya döndü

Rusya'da halk dövizden yerli paraya döndü
24 Temmuz 2018 - 09:09 www.finansgundem.com

Rusya'da halkın döviz hesaplarında tuttuğu yerli para miktarı 1 trilyon ruble arttı

Rusya halkının döviz hesaplarında tuttuğu para miktarı geçtiğimiz yıl 6,4 milyar dolar azalırken ruble hesaplarında tuttuğu miktar 1 trilyon ruble arttı. İzvestiya gazetesinin Merkez Bankası verilerine dayandırdığı habere göre, rubleye olan güven yükselişte. Uzmanlar bu trendin ekonomiye olumlu yansıyacağı kanısında.

Gazete 1 Haziran itibariyle halkın banka hesaplarında tuttuğu toplam para miktarının 26,7 trilyon ruble olduğunu yazıyor (420 milyar dolar). Bu miktarın 21,2 trilyonluk kısmı ruble hesaplarında iken 5,5 trilyonu da döviz hesaplarında. Döviz hesaplarında tutulan paranın toplam içindeki payı yüzde 28,4'ten 20,6'ya geriledi.

Haberde dövizden rubleye geçişin özellikle Nisan ve Mayıs aylarında kuvvetli olduğu bilgisi yer alıyor. Nisan ayında ruble dolar karşısında yüzde 9,6 değer kaybetmişti. Uzmanlar elinde döviz bulunduranların fırsattan istifade kâr satışı yaptığı görüşünde.

Uzmanlar ayrıca bankaların ruble hesaplarına daha fazla faiz verdiğini hatırlatarak mevcut dönemde rublenin de iyi bir yatırım aracı olduğuna dikkat çekiyor. Örneğin 90 günlük vadede dolara yüzde 1,45, euroya ise yüzde 0,34 veren bankalar rubleye yüzde 6,26 faiz veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)