BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da Google’a 14 milyon ruble ceza----

Rusya’da Google’a 14 milyon ruble ceza

Rusya’da Google’a 14 milyon ruble ceza
07 Aralık 2021 - 17:31 www.finansgundem.com

Rusya’nın Moskova Bölgesi’nde mahkeme Google’ı yasaklı içerikleri silmeyi reddettiği gerekçesiyle bir kez daha idari olarak suçlu buldu. Teknoloji devine 14 milyon ruble yeni ceza kesildi.

Google Rusya’da yasaklı içerikleri silmediği gerekçesiyle 5 milyon ruble (67 bin dolar) tutarında yeni bir cezaya çarptırıldı. Daha sonra bir dosyanın daha incelenmesi neticesinde şirkete 9 milyon ruble (121 bin dolar) ceza daha verildi.

Böylelikle şirketin toplam cezası 14 milyon rubleye ulaştı. Şirkete şimdiye kadar yaklaşık 60 milyon ruble ceza kesildi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) 11 Şubat’tan bu yana sosyal medya sitelerine yönelik protokoller hazırlıyor.

Aşırıcı eylemlere katılım çağrısı barındıran, çocuk pornosu veya uyuşturucu kullanımına teşvik eden paylaşımlar yasaklı ve silinmesi istenen içeriklerden.

Google bu yıl yasaklı içerikleri silmediği gerekçesiyle 32 milyon ruble ceza ödedi.

Google/YouTube'un 2015'ten bu yana 5 bin 200'den fazla yasaklı içeriği silmediği ve bununla ilgili taleplere ortalama 82 günde yanıt verdiği bildirilmişti. Google'ın, arama sonuçlarında çıkan zararlı içeriğin yüzde 30'unu hala daha sistemde tuttuğu vurgulanmıştı.

Roskomnadzor, mart ayından beri aynı gerekçe ile Twitter’a da yavaşlatma uyguluyor.

Rusya'dan Google ve Meta'ya yeni dava

 

Google Türkiye'ye 150 milyar TL katkı sağladı

 

Omikron’dan Google’a engel

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)