BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya’da evden çalışanların gelirleri ofis çalışanlarını geçti----

Rusya’da evden çalışanların gelirleri ofis çalışanlarını geçti

Rusya’da evden çalışanların gelirleri ofis çalışanlarını geçti
16 Mayıs 2019 - 09:37 www.finansgundem.com

Rusya'da freelance çalışanların aylık ortalama kazancı son bir yılda yüzde 12,1 arttı.

Dünyada giderek popülerleşen "home office" trendi Rusya'da da yaygınlaşıyor. İlan sitesi Avito'nun verilerine göre, Rusya'da freelance çalışanların aylık ortalama kazancı son bir yılda yüzde 12,1 arttı. Asıl dikkat çekici olansa bu kategoride ortalama gelirin, düzenli bir işte çalışanların ortalama gelirini geride bırakmış olması. 

Kommersant gazetesinin haberine göre Rusya'da bugün "freelance" (sabit mesa çalışan bir bakıcı ya da ev işçisi ofis çalışanlarından daha fazla kazanabiliyor.

Avito verilerine göre, yıl başından bu yana işverenlerin freelance çalışan talebi yüzde 17,2 arttı. Freelance çalışanların ortalama aylık geliri 38 bin 800 ruble, yani yaklaşık 600 dolar. Yılın ilk çeyreği itibariyla Rusya genelinde maaş ortalaması ise 36 bin 600 ruble.

Freelance hizmet talebinde liderlik pazarlama, reklam ve PR sektöründe. Her 4 ilandan birinde bu sektörlerde çalışacak freelance uzman aranıyor.

Bilişim, internet ve telekomünikasyonun freelance ilanlardaki payı yüzde 14,9. Freelance ilanlarının yüzde 8,7'sinde ise tecrübe sahibi olmayan öğrenciler aranıyor. (turkrus.com)
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)