BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da erkeklerin yüzde 70'i alkolden ölüyor----

Rusya'da erkeklerin yüzde 70'i alkolden ölüyor

Rusya'da erkeklerin yüzde 70'i alkolden ölüyor
11 Şubat 2019 - 07:24 www.finansgundem.com

Rusya'da erkeklerin yüzde 70'i alkol kullanımına bağlı siroz, mide ülseri, pankreonekroz, erken ateroskleroz ve erken hipertoni gibi hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor

Rusya'da erkekler arasında alkol kaynaklı ölüm oranı kadınlardan 3,5 kat daha fazla. Vesti FM radyosuna demeç veren Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, ülkedeki yetişkin erkek ölümlerinin yüzde 70'inin alkol kaynaklı olduğunu söyledi.

Bakan ayrıca uzun süre istatistiklerde önemli yer tutan, ucuz diye alkoliklerin içtiği "alkol içerikli kozmetik ya da ecza ürünleri" kaynaklı ani ölümlerin yerini uzun süreye yayılan hastalık kaynaklı ölümlerin aldığını belirtiyor.

Buna göre, erkekler artık alkol zehirlenmesinden ziyade siroz, mide ülseri, pankreonekroz, erken ateroskleroz ve erken hipertoni gibi hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

Rusya'da yetişkin erkek ölüm oranı 100 binde 750. Kadınlar arasında bu oran 100 binde 203.

Sağlık bakanı alkolün yanı sıra sigaranın da ölüm oranını arttırdığına dikkat çekti.

Bakan daha önce yaptığı bir açıklamada ülkedeki alkol kullanımının son 5 yılda neredeyse iki kat, sigara kullanımının ise yüzde 25 oranında azaldığını söylemişti. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)