BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da ekonomi frene bastı----

Rusya'da ekonomi frene bastı

Rusya'da ekonomi frene bastı
02 Mart 2019 - 10:59 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, Rusya'da büyüme oranının gerilemesini bekliyor

Rusya’da bu yılın ilk çeyreğiyle ilgili ekonomik büyüme beklentisi açıklandı. Merkez Bankası, Ocak-Mart döneminde GSYH büyümesinin, KDV oranının artırılmasının da etkisiyle yüzde 1-1,5’e gerilemesinin beklendiğini duyurdu. 

İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya Merkez Bankası raporunda, “2019 yılının ilk çeyreğinde mevsimsel faktörlerden arındırılmış GSYH büyümesinin geçen çeyrekle aynı seviyede kalarak, yüzde 0,1-0,3 olarak kaydedilmesi bekleniyor. Yıllık büyümenin ise yüzde 1-1,5’e gerileyeceği tahmin ediliyor” denildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2018 yılının son çeyreğinde ekonomik büyümenin yıllık bazda yüzde 2,5 olduğunu açıklamıştı.

2019 yılının Ocak ayında sanayi üretiminin bir önceki ayla aynı seviyede olduğuna işaret edilen Merkez Bankası raporunda, “Ocak ayında yatırım talebindeki canlanmayı büyük oranda ithalat artışı sağladı. Tüketici aktifliğinde KDV artışı nedeniyle de beklenen düşüş, perakende ticaret hacminde yıllık tempoların gerilemesini tetikledi.

Satışlardaki düşüş öncelikle gıda ürünlerinde yaşandı. Genel olarak Rusya ekonomisinin KDV artışına tepkisi makul düzeyde” denildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın ülke ekonomisine ilişkin 2019 yılı tahmini yüzde 1,3. (Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)