BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da dövize yönelik kısıtlamalar uzatıldı----

Rusya’da dövize yönelik kısıtlamalar uzatıldı

Rusya’da dövize yönelik kısıtlamalar uzatıldı
01 Ağustos 2022 - 13:06 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgali sonrası Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya’da nakit dolar ve euro çekimine yönelik kısıtlamalar uzatıldı

Rusya Merkez Bankası, ülkede nakit euro ve dolar çekimine yönelik kısıtlamaların 6 ay daha uzatıldığını bildirdi.

Rusya Merkez Bankası' ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkeye yönelik yaptırımlar nedeniyle nakit döviz çekimine yönelik kısıtlamaların devam etmesinin gerektiğine işaret edildi.

Rus mali kurumlarının Batılı ülkelerden nakit döviz alamadığı kaydedilen açıklamada, söz konusu nedenden ötürü döviz çekimine yönelik kısıtlamaların 9 Mart 2023’e kadar uzatıldığı kaydedildi.

Rusya’da yaptırımlar nedeniyle 9 Mart’ta döviz satışlarına bazı yasak ve sınırlamalar getirilmişti.

Dolar ve euro dışındaki döviz çekimlerinde kısıtlamalar 19 Mayıs’ta kalkarken, dolar ve euroya yönelik kısıtlamaların da 9 Eylül’de kaldırılması bekleniyordu.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülke nüfusunun yaklaşık 85 milyar dolar değerinde nakit dolar ve euroya sahip olduğunu söyledi.

Batı yaptırımları nedeniyle bankaların dolar ve euro para birimlerine ait banknotları Rusya’ya ithal edemediğine değinen Nabiullina, bu kısıtlamalara rağmen piyasaların nakit döviz sıkıntısı çekmeyeceğini söylerken, “En kötü senaryoda bile ülkemizde nakit dolar ve euro dolaşımda olacak. Tahminlerimize göre nüfusun sadece 85 milyar dolar değerinde ABD doları ve eurosu bulunuyor.

Bunları bankalar satabiliyor veya satın alabiliyor. Bu durumda Rusya’nın nakit döviz sıkıntısı için bir risk görünmüyor” diye konuştu.

Yaptırım altındaki Rusya’yı çöküşten kurtaran bankacı

 

Rusya, Sudan'dan 'altın yağmalıyor' iddiası

 

Rusya: ABD'nin yaptırımlarına herkesin maruz kalabileceğini anladılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)