BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da doğalgaz boru hattında patlama----

Rusya'da doğalgaz boru hattında patlama

Rusya'da doğalgaz boru hattında patlama
20 Aralık 2022 - 17:27 www.finansgundem.com

Rusya’ya bağlı Çuvaşistan'da, Avrupa'ya doğalgaz taşıyan boru hattında yaşanan patlama nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin gaz ihracatına yönelik önemli boru hatlarından Urengoy-Pomarı-Ujgorod'un Çuvaşistan kısmında patlama meydana geldiği belirtildi.

Çuvaşistan Acil Durum Bakanlığı açıklamasına göre boru hattının patlama meydana gelen bölümü kapatıldı.

Patlama nedeniyle 3 kişinin öldüğü bilgisine yer verilen açıklamada, bir kişinin yaralandığı kaydedildi.

Urengoy-Pomarı-Ujgorod hattı, Ukrayna üzerinden Orta ve Batı Avrupa’ya Rus gazı sevkiyatı için 1983'te inşa edilmişti.

Rus boru hattı patlamasının etkileri belirsiz

Rus gazını Avrupa'ya taşıyan Çuvaş Cumhuriyeti'ndeki Urengoy-Pomary-Uzhgorod transit gaz boru hattındaki yangın çıktı. Rotanın Rusya bölümünü işleten Gazprom sözcüsü henüz konuya dair bir yorum yapmadı.

Montel-Foreks'in haberine göre, piyasa ve medya kaynaklarının bugün yaptıkları açıklamalara göre, Rus gazını Avrupa'ya taşıyan bir doğalgaz boru hattında çıkan yangın söndürüldü, ancak arz üzerindeki etkileri henüz belirlenmedi.

Rus medyasının olağanüstü hal müdürlüğüne dayandırdığı habere göre, Rusya'nın batısındaki Çuvaş Cumhuriyeti'ndeki Urengoy-Pomary-Uzhgorod transit gaz boru hattındaki yangının planlı bakım sırasında meydana gelen bir çatlaktan kaynaklandığı bildirildi.

Kiev merkezli Refinitiv analisti Yuriy Onyshkiv, Ukrayna üzerinden transit akışların henüz etkilenmediğini ve sevkiyatların en son planlanan 37 milyon mᶟ/gün hacminde görüldüğünü söyledi.

Onyshkiv, “Bu çok endişe verici çünkü bu hat, Ukrayna üzerinden Velke Kapusany üzerinden Slovakya'ya giden boru hattı” diyerek son haftalarda akışların genellikle günde 42 milyon mᶟ civarında olduğunu belirtti.

4.500 km'lik boru hattı Sibirya'daki Urengoy gaz sahasından batı Ukrayna'daki Uzhhorod üzerinden orta ve batı Avrupa'ya uzanıyor.

Rotanın Rusya bölümünü işleten Gazprom sözcüsü konuya dair bir yorum yapmadı.

Hollanda TTF hub’ı Ocak 2023 vadeli kontrat en son Ice Endex'te 1,94 EUR düşüşle 106,60 EUR/MWh seviyesinden işlem yaptı.

"Doğalgaza tavan fiyatla Rus manipülasyonu sona erecek"

 

Rusya, doğalgaz fiyat sınırını doğru bulmuyor

 

Rusya’da petrol ve doğalgaz sahasındaki tesiste yangın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)