BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da delta etkisi: Ölümler pandemi döneminin zirvesinde----

Rusya'da delta etkisi: Ölümler pandemi döneminin zirvesinde

Rusya'da delta etkisi: Ölümler pandemi döneminin zirvesinde
14 Ağustos 2021 - 18:21 www.finansgundem.com

Rusya'da Kovid-19 ölümleri aylık ve günlük bazda pandemi döneminin en yüksek seviyesine çıktı

Kovid-19'un son dönemlerde oldukça etkili olduğu Rusya'da salgın sebebiyle son 24 saatte 819 kişi hayatını kaybetti. Bu rakam, pandeminin başladığı dönemden bu yana günlük en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçti.

Moskova Sağlık Departmanı son bir günde yaşanan can kaybının yükselmesini sonrası alarm durumuna geçti.

Yetkililer ilk olarak Hindistan'da görülen delta varyantının ülkede oldukça etkili olduğunu ve temmuzda aylık bazda bakıldığında pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek can kaybının yaşandığını açıkladı. Uzmanlar delta varyantı yanı sıra ülkedeki aşılama çalışmalarının yavaş gitmesinin can kaybını artırdığı görüşünde.

Euronews'in haberine göre Rusya Sağlık Bakanlığı 2021 Temmuz'unda korona virüse yakalanan hastaların yüzde 70'inin hayatını kaybettiğini, bu oranın salgının ilk senesinin aynı döneminde yüzde 60'ı geçmediğini açıkladı.

Temmuz ayında Kovid-19 sebebiyle 17 bin 237 kişi hayatını kaybederken, bu rakam salgının başladığı günden bu yana "aylık bazda da en yüksek seyiyeye" ulaştı.

Ölümlerin artışında delta varyantı ve aşırı sıcaklar etkili oldu

Moskova Sağlık Departmanı'ndan yapılan açıklamada, "Son aylarda görülen aşırı sıcaklıklar Kovid-19'un yeni varyantlarının hızla yayılmasında etkili oldu. Sıcak havalarda ağır korona virüs hastaları, salgını daha şiddetli geçiriyor." değerlendirmesi yapıldı.

Rusya'da bugüne kadar 6.5 milyon korona virüs vakası duyurdu. Ülkede son dönemlerde günlük vaka sayısı ise 20-25 bin arasında değişiyor.

Devlet ve özel sektörün açıkladığı can kaybı rakamları arasında yaklaşık 2 katı fark var

Rusya'da salgının başladığı 2020 Şubat ayından bu yana Kovid-19 kaynaklı can kaybı resmi rakamlara göre 170 bin eşiğini geçti. Ancak devletten bağımsız olarak salgını takip eden Rosstat adlı ajans bu sayıyı 315 bin olarak açıkladı.

Ülkede 2020 Nisan ve 2021 Haziran arasında Kovid-19 ve diğer hastalıklardan ölen kişi sayısı 463 bin seviyesini geçti. Uzmanlar ülkede farklı mercilerce farklı açıklanan Kovid-19 kaynaklı ölümlerin sayısını doğru tespit edebilmek için "aşırı ölüm sayısı" ve normal ölümlerin karşılaştırmalı olarak hesaplanması gerektiğini belirtiyor.

Komşu koronaya karşı kısıtlamaya gidiyor

 

Putin 'felaketlere' isyan etti

 

Aşısızların yüzde 87'si koronaya yenik düşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)