BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakRusya'da AVM sahiplerinden hükümete uyarı----

Rusya'da AVM sahiplerinden hükümete uyarı

Rusya'da AVM sahiplerinden hükümete uyarı
14 Temmuz 2020 - 17:21 www.finansgundem.com

Rusya Alışveriş Merkezleri Birliği AVM’lerin kredi borçlarının ertelenmesi için bir kez daha hükümete çağrı yaptı. Borçların 2021 yılına ertelenmemesi halinde, ülkedeki AVM’lerin yaklaşık dörtte birinin kapanabileceği uyarısında bulunuldu.

Birlik yetkilisi Oleg Voytsehovskiy, İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada, talepleri kabul edilmezse, Rusya’daki AVM’lerin toplam 52 milyar ruble KDV, 24 milyar ruble emlak, 15 milyar ruble gelir vergisi ve 4 milyar ruble “birleşik sosyal vergi” borcuyla karşı karşıya kalacağını belirtti.


Rusya’da koronavirüs salgını nedeniyle vergi borçları 1 Temmuz’a kadar ertelenmişti. AVM’lerin ay sonuna kadar tüm KDV borçlarını ödemeleri gerekiyor.

Gazeteye konuşan Voytsehovkiy, “Neredeyse hiç gelir yok, satışların canlanması gerekiyor. Sektör devletten hiçbir sübvansiyon ve kira yardımı almadı. Tüm talepler geri çevrildi” dedi.

Rusya Alışveriş Merkezleri Birliği, vergi borçlarının en erken 1 Ekim 2020 tarihne kadar ertelenmesini talep etmişti.

Öte yandan Kovid-19 yüzünden Rusya'nın 27 şehrinde hala AVM'lerin kapalı olduğu, bunun da iflasları tetikleyeceği uyarısnda bulunuldu. Bu şehirler arasında St. Petersburg da bulunuyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)