BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya'da alkol ve sigara satışına özel düzen----

Rusya'da alkol ve sigara satışına özel düzen

Rusya'da alkol ve sigara satışına özel düzen
14 Haziran 2019 - 10:38 www.finansgundem.com

Rus hükümeti alkol tüketimini azaltmak için yeni önlemler alacak.

Rusya'da alkol ve sigara tüketimini azaltmak için yeni bir "radikal" önlem gündemde. Bazı Batı ülkelerinde olduğu gibi, bu ürünlerin yalnızca özel olarak belirlenen marketlerde satılmasına izin verilmesi teklif ediliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın desteklediği öneri tüm taraflar arasında uzlaşma sağlanırsa parlamentonun alt kanadı Duma'ya sunulacak.

Kamuoyunda, bu tür bir yasağın özellikle yetişkin olmayanların alkol ve sigaraya ulaşımını zorlaştıracağı belirtilerek destek verenler az değil.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Federal Tekelleşmeyle Mücadele Servisi ise öneriye karşı çıkıyor. Bu kurumların yetkilileri, söz konusu düzenlemenin ticarete çeşitli açılardan zarar vereceği kanısında.

Rusya Sağlık Bakanlığı son 7 yılda halkın alkol tüketiminin yarı yarıya azaldığını açıklamıştı. Ülkede 2018 itibarıyla kişi başı yıllık alkol tüketimi 9,3 litre seviyesinde (Türkiye'de tüketim 2 litre).

Rus hükümeti alkol tüketimini azaltmak için sert içki satın alabilme yaşını yükseltmek de dahil olmak üzere bir dizi yeni önlem hazırlığında. (Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)