BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da, 5 kişide Omicron varyantının alt varyantı ‘Kentaur’ bulundu----

Rusya’da, 5 kişide Omicron varyantının alt varyantı ‘Kentaur’ bulundu

Rusya’da, 5 kişide Omicron varyantının alt varyantı ‘Kentaur’ bulundu
20 Temmuz 2022 - 11:12 www.finansgundem.com

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Moskova'da 5 kişide COVID-19 varyantı Omicron türünün alt varyantı ‘Kentaur’ tespit edildiğini açıkladı.

SARS-CoV-2’nin genomik dizi veritabanı VGARus’a Omicron türünün BA.2.75 (Kentaur) alt varyantının beş genomik dizisi yüklendi. Temmuz ayında materyaller alınarak Moskova’da incelendi. Hastalığın, virüsün tespit edildiği vakaların tümünde hafif formda seyrettiği belirtildi.

Omicron’un yeni alt varyantının BA.4 ve BA.5 varyantlarına kıyasla daha hafif geçirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Omicron türünün yeni alt varyantlarının yayılmasıyla bağlantılı olarak COVID-19 vakalarında bir artış gözlemleniyor, ancak BA.4 ve BA.5 alt varyantların neden olduğu hastalık akut solunum yolu şeklinde hafif formda seyrediyor” ifadelerine yer verildi.

13 Temmuz'da Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü (RIVM), ülkede ‘Kentaur’ olarak adlandırılan Omicron BA.2.75 türünün yeni bir alt varyantının tespit edildiğini açıklamıştı.

Yeni alt varyant daha önce Hindistan, Avustralya, Almanya, İngiltere, ABD ve Kanada başta olmak üzere birçok ülkede ortaya çıkmıştı.

AB, Omicron'a karşı geliştirilecek aşıdan 180 milyon doz alacak

 

Omicron 70 kat daha hızlı bulaşıyor

 

ABD’de Omicron varyantının tespit edildiği eyalet sayısı 12’ye çıktı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)