BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da 4 gün mesai tartışması----

Rusya'da 4 gün mesai tartışması

Rusya'da 4 gün mesai tartışması
12 Haziran 2019 - 08:33 www.finansgundem.com

Rusya Başbakanı Medvedev, resmi mesai gün sayısının 4'e indirilmesinin mümkün olabileceğini, uygulamaların üretim artışı sağlandığını gösterdiğini söyledi. İşverenler ise tepki gösterdi

“Rusya’da ileride haftada dört günlük mesaiye geçilmesi tamamen mümkün.” Bu açıklama Başbakan Dmitri Medvedev’den geldi. Cenevre’de düzenlenen Uluslararası Çalışma Konferansı’nda konuyu yorumlayan Medvedev, teknolojik ilerlemeler sayesinde istihdam alanlarının ve çalışma sürelerinin azaldığını, bunun haftada dört gün mesaiye geçilmesini mümkün hale getirebileceğini söyledi.
Otomobil üreticisi Ford’un kurucusu Henry Ford’un bundan 100 yıl önce haftalık çalışma süresini 48’den 40 saate indirdiğini ve bunun üretim artışı sağladığını hatırlatan Rus Başbakan, günümüzde bir Yeni Zelanda şirketinin de haftada dört gün mesai yaparak üretiminde yüzde 20’lik artışa ulaştığına dikkat çekti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova ise, haftada dört günlük mesaiye geçilmesi halinde çalışanların maaşlarında ve sosyal haklarında azalma olmaması gerektiğini söyledi.

Business FM'e değerlendirmede bulunan Obuhov şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dmitri Amelin ise, "Bayram tatilleri yetmezmiş gibi bir de haftada üç gün tatil mi? Bu durumda ekonomide herhangi bir atılım beklenemez. Ben işveren olarak haftada beş gün mesaiye karşıyım. Dört gün çalışıp iki gün dinlenmek anlaşılabilir. Ama haftada sadece dört gün çalışmaya hangi maaş verilecek? Böyle iş olmaz" diye fikrini dile getirdi. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)