BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Rusya'da 3 Türk turiste hapis cezası----

Rusya'da 3 Türk turiste hapis cezası

 Rusya'da 3 Türk turiste hapis cezası
07 Ağustos 2022 - 10:46 www.finansgundem.com

Yoşkar Ola’da 3 Türk turist Sonsuz Ateş" anıtına saygısızlık yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişi Rusya'nın askeri sembollerini alenen aşağılamaktan suçlu bulunarak 1’er yıl hapis cezası verildi.

 Rusya’ya bağlı özerk cumhuriyet Mari El’in başkenti Yoşkar Ola’da turist olarak bulunan Türkiye vatandaşı 3 kişiye kentteki Sonsuz Ateş anıtına saygısızlık yapmaktan 1’er yıl hapis cezası verildi.

21 Şubat 2022’de yaşanan olayda, Yoshkar-Ola’ya turistik amaçla gelen 35, 40 ve 44 yaşlarındaki 3 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şehir merkezinde bulunan bir parkta 1941-1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda ölenlerin adına yapılmış anıt ve Askeri Zafer anıt kompleksinde bulunan “Sonsuz Ateş" anıtına saygısızlık yaptıklar.

Ahlaki normları ve diğerlerine göre üstünlüklerini alaycı bir şekilde hiçe saydıklarını göstermek isteyen turistler, Rusya'nın askeri başarısının sembolüne alenen saygısızlık etmekten ve hayatlarını vatanları için veren askerlerin anısına dikilen anıtın manevi önemine saygısızlıktan haklarında cezai işlem başlatılmıştı.

Ceza davasında incelemeler yapıldı, tanıklar sorgulandı. Soruşturma departmanı tarafından Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi için toplanan deliller mahkeme tarafından bir karar için yeterli kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişi Rusya'nın askeri sembollerini alenen aşağılamaktan suçlu bulundu.

Failler, yerel hapishanede cezasını çekmek üzere 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5 Ağustos’ta görülen son duruşmada karar çıktı. Mahkemeden yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişi, Rusya'nın askeri sembollerini alenen aşağılamaktan suçlu bulundu ve mahkum edildi (Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 354.1 Maddesinin 4. Bölüm)” denildi.

Caretta carettaya eziyet, 2 turistin yanına kar kalmadı

Turistlerde trafik cezası ödeyecek

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 7 milyonu geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)