BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, yine nükleer tesisi vurdu----

Rusya, yine nükleer tesisi vurdu

Rusya, yine nükleer tesisi vurdu
27 Mart 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Savaşın birinci ayına girilirken, Harkiv'da çatışmalar ve Rus bombardımanları da şiddetlendi. Rus güçleri, bir kez daha Harkiv’daki nükleer tesisi vurdu.

Ukrayna’nın nükleer gözlemcisi, Harkiv’daki bir nükleer araştırma tesisinin Rusya tarafından yeniden bombardımana tutulduğunu ve çatışmanın hasarı değerlendirmeyi imkansız hale getirdiğini bildirdi. Devlet Nükleer Düzenleme Müfettişliği, Harkiv Fizik ve Teknoloji Enstitüsü’ndeki nötron bazlı deney tesisinin ateşe verildiğini açıkladı.

Ukraynalı yetkililer daha önce Rus bombardımanının Harkiv tesisindeki binalara zarar verdiğini bildirmişti, ancak radyasyon salınımı ile ilgili bir tehlike oluşmamıştı.

Yeni inşa edilen ve Rus saldırıların hedefi olan nötron kaynağı tesisi, tıbbi ve endüstriyel ihtiyaçlar için radyoizotopların araştırılması ve üretilmesi için tasarlandı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, tesisteki nükleer malzemenin tehlikeli olmadığını ve radyoaktif malzeme envanterinin çok düşük olduğunu, radyasyon salınımı risklerini azalttığını dile getirdi.

Harkiv, işgalin başlangıcından bu yana Rus askerleri tarafından kuşatıldı ve konut binalarının ve kritik altyapısının tekrar tekrar bombardımanı altında kaldı.

'Harkiv'de en az 500 sivil öldü'

Rusya: Harkiv ve Sumi'den tahliye için iş birliği sağlanamadı

Harkiv'deki kamu binaları yine bombalandı

Harkiv'in kent merkezine roketli saldırı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan 'nükleer' açıklama

Avrupa'da nükleer korkusu: Eczanelere akın ettiler!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)