BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Yaptırımlara ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek----

Rusya: Yaptırımlara ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek

Rusya: Yaptırımlara ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek
23 Şubat 2022 - 19:11 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk ve Luhansk'ı tanıma kararının ardından gelen yaptırımlarla ilgili açıklama yapan Rusya, "ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek." ifadelerini kullandı.

ABD'nin yaptırım kararının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafına güçlü bir yanıt verileceğini bildirdi.

Rusya'nın Donetsk ve Luhanks'ın bağımsızlığını tanımasının ardından ABD Başkanı Joe Biden Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararlarını duyururken, bu yaptırımlara Rusya'dan da cevap geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin aldığı karara karşılık verileceğini duyurarak, “Yıllar boyunca ekonomimizin gelişmesini engellemek için gösterilen beyhude çabalara rağmen ABD refleks olarak yeniden kendi çıkarları için etkisiz ve verimsiz yöntemlere başvuruyor. Rusya, tüm yaptırım maliyetleriyle birlikte kendisine verilen zararı en aza indirebileceğini kanıtladı. Kaldı ki yaptırım baskısı, çıkarlarımızı sağlam bir şekilde savunma kararlılığımızı etkileyemez.” açıklamasını yaptı.

Açıklamada Rusya'nın hala diplomasiye açık olduğu ve ABD'ye karşılık verileceği belirtilerek, “Karşılıklı saygı, eşitlik ve birbirimizin çıkarlarının gözetilmesi ilkelerine dayalı olarak diplomasiye açığız. Hiç şüphe olmasın ki, yaptırımlara paralel olmasa da ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donbass Bölgesi’ndeki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını kabul etmişti.

Bu gelişme sonrasında ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yönelik yaptırımların başladığını belirterek, iki büyük Rus şirketine ve ordu bankasına yönelik yaptırım kararı aldıklarını açıklamış, Rusya'nın borçlarına yönelik yaptırımın başlayacağını ve batıdan borç almasının engelleneceğini belirtmişti.

Rusya'nın Ukrayna kararının ardından ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere ile birlikte bazı ülkeler yaptırım kararları açıklamıştı.

Biden: İki büyük Rus finans şirketine yaptırım kararı aldık

 

Beyaz Saray: Biden-Putin zirvesi planlarımızda yok

 

Zelenskiy'nin Rusya'dan talebi: güvenlik garantisi

 

'Rusya-Gürcistan çatışması diplomasiyle çözülmeli'

 

Rusya-Ukrayna krizinin ortasında ki Donbass'tan fotoğraflar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)