BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ve Ukrayna heyetleri bir kez daha görüşecek----

Rusya ve Ukrayna heyetleri bir kez daha görüşecek

Rusya ve Ukrayna heyetleri bir kez daha görüşecek
28 Şubat 2022 - 19:35 www.finansgundem.com

Ukrayna ile Rusya heyetlerinin ilk görüşmesinden bir sonuç çıkmadığı, heyetlerin bir kez daha görüşeceği açıklandı

Ukrayna ile Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmeleri sona erdi. Müzakereler yaklaşık 6 saat sürdü. Rusya-Ukrayna görüşmeleri öncesinde IFAX'a konuşan Rus müzakereci, "En kısa sürede anlaşmaya varmak istiyoruz" dedi. Ukrayna'dan müzakere öncesi yapılan açıklamada ise "Görüşmelerin asıl amacı ateşkesin derhal sağlanması ve Rus güçlerinin geri çekilmesi" denildi. Heyetlerin istişare için Belarus'tan başkentlerine döndüğü bildirildi. Görüşmede ise sonuç çıkmadığı ve heyetlerin ikinci kez görüşeceği kaydedildi

Görüşmenin başlangıcında Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey kısa bir konuşma yaptı.

Katılımcıların kendisini güvende hissedebileceğini belirten Makey, "Bugünkü toplantının düzenlenmesiyle ilgili her türlü istek ve önerileriniz kabul edilecek ve yerine getirilecektir. Sonucu bekliyoruz." diye konuştu.

Görüşmeler öncesi IFAX'a konuşan Rus müzakereci, En kısa sürede anlaşmaya varmak istiyoruz. Herhangi bir anlaşmak iki tarafında çıkarına olmalı" dedi.

UKRAYNA'DAN KIRIM VE DONBAS ŞARTI

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Ukrayna heyeti, Ukrayna topraklarındaki tüm Rus güçlerinin çekilmesini talep etti, buna Kırım ve Donbas da dahil." dedi.

PESKOV: GÖRÜŞMELER SESSİZCE İLERLEYECEK

Rusya ve Ukrayna heyetlerinden görüşme öncesi son dakika açıklamaları da geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Belarus'un Gomel kentinde başlayan müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Müzakerelerin dün başlamamasından dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen Peskov, "Biliyorsunuz ki heyetimiz orada uzun süredir bekliyor. Müzakereler, Belarus'ta gece de başlayabilirdi. Ancak Ukrayna müzakere masasına şimdi geldi" dedi. Peskov, müzakere süreci için de "Rusya ve Ukrayna delegasyonu müzakerelere ilişkin talep ve pozisyonlarını açıklamayacak. Müzakereler sessizce ilerleyecek" diye konuştu.

İNGİLTERE’YE CEVAP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silahları kapsayan caydırıcı güçlerini aktif etmesine karşı İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın, "Dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyorlar" açıklamasına cevap veren Kremlin Sözcüsü Peskov, "Farklı düzeydeki çeşitli temsilciler tarafından olası çatışma durumları ve hatta NATO ile Rusya Federasyonu arasında olası çarpışmalar ve çatışmalar hakkında açıklamalar yapıldı. Bu tür açıklamaları kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu açıklamaları yapanların isimlerini vermeyeceğim, ancak birisi İngiltere dışişleri bakanıydı" şeklinde konuştu.

UKRAYNA’YA SİLAH YARDIMI

Ukrayna'nın, Rusya'ya karşı kendisini savunabilmesi anlamında Batı'dan verilen silah desteği açıklamalarına yanıt veren Peskov, "Ukrayna topraklarına silah ve mühimmat tedariki son derece tehlikeli ve istikrarsızlaştırıcı bir faktör olabilir ve olacaktır, bu da hiçbir halükarda Ukrayna'da istikrara ve düzenin sağlanmasına katkıda bulunmayacaktır. Uzun vadedeyse, çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir" dedi. Peskov, NATO ile çatışma ihtimalinin olup olmadığı sorusuna ise "Yorum yok" şeklinde yanıt verdi.

İLK FOTOĞRAF GELDİ

Belarus Dışişleri Bakanlığı, müzakerenin yapıldığı salondan fotoğraf paylaştı. Salonda 3 ülkenin bayrağı yer alırken, masada kağıt ve kalem bulunuyor.

RUS HEYETTEN AÇIKLAMA

Rus heyet görüşmeye girerken ilk açıklamasını yaptı. Uzlaşmacı bir tutum sergileyeceklerini belirten heyet, "En kısa sürede anlaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA HEYETİ GÜVENLİK GEREKÇESİ İLE POLONYA ÜZERİNDEN GİTTİ

Ukrayna heyeti, Belarus sınırında yapılan görüşme için Polonya üzerinden bölgeye geçti. Heyeti, Polonya'ya ait bir helikopter bölgeye götürdü.

Müzakerede Ukrayna heyetinin başkanlığını Savunma Bakanı Oleksii Reznikov (soldan ikinci) yürütüyor.

ZELENSKİY'İN OFİSİNDEN AÇIKLAMA: 2 TALEBİMİZ VAR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in ofisinden yapılan açıklamada, Kiev'in, Rusya ile gerçekleştirilen müzakerelerde ateşkes sağlanmasını ve Rusya askerlerinin Ukrayna topraklarından geri çekilmesini talep edeceği kaydedildi.

ZELESNKİY İSTANBUL'U İSTEMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, ilk yaptığı açıklamada Rusya ile müzakerelerin tarafsız bir ülkede yapılmasını istedi. Zelenskiy, İstanbul, Bakü ve Varşova önerisinde bulunmuştu. Sonra ise Belarus sınırındaki görüşme kabul edildi.

Zelenskiy'e destek oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı!

 

Dünyanın gözü bu masada: Rusya-Ukrayna müzakereleri başlıyor!

 

Savaştan son dakika haberler....İki şehir Rusya'nın kontrolüne geçti

 

Ukrayna heyetini taşıyan helikopter, görüşmelerin yapılacağı yere ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)