BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ve Türkiye arasında füze krizi----

Rusya ve Türkiye arasında füze krizi

Rusya ve Türkiye arasında füze krizi
02 Nisan 2014 - 17:55 www.finansgundem.com

Rusya'nın Suriye'ye teslim ettiği füzeler Lazkiye'de Türkiye'ye karşı konuşlanınca ortaya yeni bir kriz çıktı

Suriye’nin Akdeniz kıyısındaki Lazkiye bölgesinde çatışmalar devam ederken Rusya’nın Sesi, bölgeye hakim olmak isteyen Suriye ordusunun bölgeye Moskova’nın Şam’a teslim ettiği S-300 füzelerinin konuşlandırdığı bilgilerine dikkat çekerek Türkiye’nin tepkisinin ne olacağını merak ediyor. 
Rusya’nın Sesi, “Suriye ordusu Türkiye sınırında bulunan ve militanlar tarafından ele geçirilen Keseb şehrinin kurtulmasına yönelik taarruz operasyonuna devam ediyor” dediği haberinde Suriye’nin Akdeniz kıyısındaki Lazkiye bölgesinde çatışmalar devam ederken bölgeye hakim olmak isteyen Suriye ordusunun bölgeye Moskova’nın Şam’a teslim ettiği S-300 füzelerinin konuşlandırıldığına dikkat çekiyor. 
Bu gelişmeler üzerine Türkiye’nin tepkisinin ne olduğunu El İhbariye TV askeri muhabiri Yara Salih’e soran Rusya’nın Sesi, Salih’in şu sözlerine de yer veriyor: 
“S-300 füzeleri ile ilgili bilgiler tamamen gizli olduğu için bu konuda her hangi yorum yapılamaz. Türk askeri birliklerine gelince onlar Suriye-Türkiye sınırından uzakta, ağırlıklı olarak İskenderun bölgesinde bulunmaktadır.” 
Salih, “Şimdiki çok karışık durumda kesin olarak kimin ateş açtığını anlamak zor olabiliyor. Yine de Türk ordusunun Suriye askeri birliklerine sürekli olarak ateş açtığı malumdur. Geçenlerde Samra köyü ve yakınlarında düzenlenen füze saldırısı Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz” savlarını da dile getirdi. 
Bölgede muhaliflere ağır kayıplar verildiğini söyleyen Salih, bunu “yaralanan teröristleri kabul eden Türk yetkililerin de doğruladığını” iddia etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)