BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ve Kuzey Kore liderleri görüşecek----

Rusya ve Kuzey Kore liderleri görüşecek

Rusya ve Kuzey Kore liderleri görüşecek
01 Haziran 2018 - 14:41 www.finansgundem.com

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, bu yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında görüşme gerçekleştirilmesi konusunda anlaşıldığını aktardı

Dün Kuzey Kore'de mevkidaşı Ri Yong Ho ile görüşen  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore ve ABD arasındaki görüşmelere karışmanın hakları olmadığını ancak bütün tarafların çıkarlarını karşılayan anlaşmaları da desteklemeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Elbette, Kuzey Kore dahil tüm tarafların çıkarlarını karşılayacak somut anlaşmalara destek vermeye hazır olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Lavrov, Kim Jong Un'u ziyaret ederek, kendisine Putin'in iyi dileklerini iletip, Moskova'ya davet etti. Görüşmede iki liderin bölgesel ve uluslararası konuları ele aldığı aktarıldı. Kore Yarımadası ve diğer bölgesel konular hakkında görüş alışverişi yaptıkları da aktarıldı. Kuzey Kore lideri, "ABD'nin hakimiyetine güçlü bir şekilde karşı olan Rusya'nın şu an yürüttüğü siyaseti takdir ediyorum. Bu konuda Rusya ile her zaman görüşmeye hazırız" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Kuzey Kore ile Güney Kore'nin tarafsız bölgede görüşmesine dikkat çekerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülkenin imzaladıkları 'artık savaş olmayacağına dair' deklarasyonun da çok önemli olduğunu vurgulayarak, yardım etmeye hazır olduğunu iletti. 

Öte yandan Rus Bakan Lavrov'un bu ziyareti Kuzey Kore'ye gerçekleştirdiği üçüncü resmi ziyaret. Lavrov, 2004 ve 2009 yıllarında Kuzey Kore'ye resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

ABD'NİN ARDINDAN RUSYA 

Kremlin'den yapılan açıklamayla, Rusya ve Kuzey Kore'nin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 70. yüzyılı onuruna bu yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında görüşme gerçekleştirilmesi konusunda anlaşıldığını aktardı.

Lavrov'un dünkü görüşmesinde Putin ile Kim'in bir araya gelmesi için anlaşmaya varıldığı belirtildi. 

"Görüşme sırasında taraflar üst düzey ziyaretlerin, farklı alanlarla işbirliği ve fikir alışverişinin arttırılması, özellikle de Kuzey Kore ve Rusya lideri arasında, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin başlamasının 70. yıldönümü onuruna bu yıl görüşme gerçekleştirilmesi konusunda anlaşıldı" ifadeleri kullanıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)