BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ve İngiltere'den enerji ortaklığı----

Rusya ve İngiltere'den enerji ortaklığı

Rusya ve İngiltere'den enerji ortaklığı
14 Ekim 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

Rosneft ve BP, Avrupa'ya ortak doğal gaz sevkiyatını ele aldı

Rus petrol şirketi Rosneft ile İngiliz enerji şirketi BP'nin Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatı konusunu ele aldıkları ifade edildi.

Rosneft'ten yapılan yazılı açıklamada, Rosneft Üst Yöneticisi İgor Seçin ile BP Üst Yöneticisi Bernard Looney arasında Moskova'da bir görüşme gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüşmede, iki şirket arasında iş birliği konusunun ele alındığı, yetkililerin Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatı konusunu da istişare ettikleri bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Seçin, "BP ile olası bir anlaşmayla, Rosneft kaynaklarından 10 milyar metreküp gaz ihraç edecek bir pilot projenin uygulanması, gelecekte Avrupa pazarına ek gaz arzı sağlanmasına olanak sağlayacaktır. Bu teklif, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılan bir toplantıda dile getirildi ve şu anda Rus hükümeti bu konu üzerinde çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, 2 Eylül'de yaptığı açıklamada, ülkenin en büyük petrol şirketi Rosneft'in yakında tamamlanması beklenen Kuzey Akım 2 boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatı gerçekleştirmek için başvuruda bulunduğunu ve konunun değerlendirildiğini belirtmişti.

Dünyanın en büyük doğal gaz üreticilerinden Gazprom, Rus yasalarına göre boru hatlarıyla doğal gaz ihracat yetkisine sahip tek şirket konumunda bulunuyor.

Fransa'dan İngiltere'ye Ültimatom: "8 gün veriyoruz"

Ekonomide ham madde sıkıntısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)