BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Ukrayna’daki yabancı paralı askerler yarı yarıya azaldı----

Rusya: Ukrayna’daki yabancı paralı askerler yarı yarıya azaldı

Rusya: Ukrayna’daki yabancı paralı askerler yarı yarıya azaldı
02 Haziran 2022 - 14:24 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’ya gelen yabancı paralı askerlerin sayısının yarı yarıya azaldığını bildirdi.

Mayıs ayının başından beri yabancı paralı savaşçıların Ukrayna’ya gelişinin neredeyse durduğunu söyleyen Sözcü İgor Konaşenkov, "Elimizdeki verilere göre, bugün Ukrayna'daki toplam yabancı paralı savaşçı sayısı 6 bin 600’den 3 bin 500’e düşerek neredeyse yarı yarıya azaldı" açıklamasını yaptı.

Konaşenkov, Donbas’taki Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birlikleri ve Ulusal Muhafız Birliklerindeki paralı askerlerin sayısının da azaldığını söyledi.

Geldikten kısa süre sonra öldürüldüler

Ukrayna’da yüzlerce yabancı paralı savaşçının hazırlık merkezlerine ulaştıktan kısa bir süre sonra uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla etkisiz hale getirildiğini belirten Konaşenkov, "Paralı savaşçıların büyük bir kısmı düşük eğitim seviyesi ve gerçek savaş deneyimi olmaması nedeniyle çatışma bölgesinde yok edildi" dedi.

Konaşenkov, çatışma alanında ağır kayıplarla karşı karşıya kalan önemli sayıda yabancı paralı savaşçının Ukrayna topraklarını bir an önce terk etmeyi tercih ettiğini ifade etti.

Ukrayna pasaportu ile yasal koruma

Kiev yönetiminin, bu savaşçıların yurt dışına çıkmasına engel olmaya çalıştığını savunan Konaşenkov, yabancı savaşçılara Ukrayna pasaportu vererek yasal koruma sağlamaya çalıştıklarını iddia etti.

Konaşenkov, son bir günde havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle 21 askeri alanın yok edildiğini aktardı. Hava muharebe taktik birliklerinin Donetsk bölgesinde Slavyansk ve Dolina yerleşim birimlerindeki saldırılarında 15 askeri alanı yok ettiğini dile getiren Konaşenkov, bu saldırılar sonucunda 240’a yakın Ukraynalı milliyetçi güç ile 39 askeri teknik aracın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Ukrayna'ya ait Su-25 savaş uçağı düşürüldü

Konaşenkov, Rus uçaklarının Mıkolayiv bölgesindeki Lubomirovka yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna hava kuvvetlerine ait Su-25 savaş uçağını düşürdüğünü ve hava savunma sistemleriyle farklı bölgelerde 7 Ukrayna insansız hava aracını vurduklarını kaydetti.

​​​​​​​Füze ve topçu birliklerinin 131 komuta merkezi, 146 topçu bataryası ve 579 askeri alanı ateş altına aldığını söyleyen Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna’ya ait 186 uçak, 129 helikopter, 1084 insansız hava aracı, 327 hava savunma füze sistemi, 3 bin 373 tank ve zırhlı araç, 460 çok namlulu roketatar, 1752 obüs ve havan topu, 3 bin 350 özel askeri araç yok edildi" dedi.

Ukrayna Merkez Bankası faiz artırdı

Almanya'dan Ukrayna’ya hava savunma sistemi

Beyaz Saray'dan Ukrayna'ya uzun menzilli füze açıklaması

Macron, tahılın Ukrayna dışına çıkarılmasında Türkiye'nin rolüne işaret etti

Ukrayna'da iki Rus askerine hapis cezası

Rusya: Azovstal'da 152 Ukrayna askeri cesedi bulundu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)