BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Ukrayna'da Zaporijya'nın bulunduğu bölgedeki durum zor----

Rusya: Ukrayna'da Zaporijya'nın bulunduğu bölgedeki durum zor

Rusya: Ukrayna'da Zaporijya'nın bulunduğu bölgedeki durum zor
01 Eylül 2022 - 17:35 www.finansgundem.com

Rusya'nın savaştaki faaliyetleriyle ilgili konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Santrali'nin bulunduğu bölgedeki durumun "zor" olduğunu söyledi.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki duruma dikkat çeken İgor Konaşenkov, "Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) uzman grubunun Zaporijya Nükleer Santrali'ne ziyaretini engellemek için Kiev yönetimi tarafından büyük çapta provokasyon girişimi yapıldı" açıklamasında bulundu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait yaklaşık 60 kişiden oluşan "sabotaj" gruplarının santralin yakınlarında bu sabah konuşlandığını kaydeden Sözcü Konaşenkov, bu grubun etkisiz hale getirilmesiyle ilgili sürecin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

'Durum zor ama kontrol altındadır'

Konaşenkov, Ukrayna ordusunun santrale yönelik saldırıları sürdürdüğünü ve UAEA heyetinin santrale geçişini engellemeye çalıştığını belirterek, "Santralin bulunduğu bölgedeki durum zor, ancak kontrol altındadır" diye konuştu.

Konaşenkov: Mıkolayiv ve Krivorijskiy saldırıları başarısız

Ukrayna askerlerinin Mıkolayiv ile Krivorijskiy yönlerinde saldırı düzenlemeye devam ettiğini söyleyen İgor Konaşenkov, bu saldırıların "başarısız" olduğunu öne sürerek, "Ukrayna güçleri, son 24 saatte 31 tank, 22 piyade savaş aracı, 18 zırhlı araç, 8 ağır makineli tüfekli kamyonet, 17 özel araç ve 350'den fazla asker kaybetti" dedi.

Ukrayna ordusuna bağlı 14. Mekanize Tugayı'nın Harkiv yönündeki saldırı girişiminin de engellendiğini iddia eden Konaşenkov, yaklaşık 50 askerin etkisiz hale getirildiğini ileri sürdü.

Donetsk'te 100'den fazla Ukraynalı asker öldürüldü

Donetsk bölgesinde 100'den fazla Ukraynalı asker ile 15 askeri teçhizatın yüksek hassasiyetli silahla yok edildiğini duyuran Konaşenkov, son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 4 yönetim merkezi ve 9 mühimmat deposunun imha edildiğini söyledi.

'Ukrayna'ya ait 280 uçak ve 151 helikopter yok edildi'

Konaşenkov, 8 Ukraynalı insansız hava aracının da düşürüldüğünü açıklayarak, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar 280 uçak, 151 helikopter, 1852 insansız hava aracı, 371 hava savunma füze sistemi, 4 bin 663 tank ve zırhlı araç, 822 çok namlulu roketatar, 3 bin 363 obüs ve havan topu, 5 bin 192 özel askeri araç imha edildi" ifadelerini kullandı.

UAEA heyeti Zaporijya Nükleer Santrali'ne gitti

 

Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali'nin çevresine asker yığdı

 

Zaporijya Nükleer Santrali çevresi ateş altında

 

Rusya: UAEA'den objektiflik bekliyoruz

 

Rusya "Vostok-2022" tatbikatına başladı

 

Rusya'nın 70 milyar dolarlık planında TL var mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)