BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı----

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı
22 Temmuz 2022 - 15:10 www.finansgundem.com

Ülkesinin savaştaki eylemlerine ilişin bilgi paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 15 gün içinde ABD'nin Ukrayna'ya göndermiş olduğu yüksek performanslı topçu roket sistemi HIMARS'ın 4'ünü vurduklarını açıkladı.


Ukrayna ordusunun önemli derecede silah kaybına uğradığını ileri süren İgor Konaşenkov, 5 Temmuz'dan 20 Temmuz'a dek Ukrayna'ya verilen ABD yapımı yüksek performanslı topçu roket sistemi HIMARS'ın 4 fırlatma sistemi ve nakliye aracının karadan ve havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle yok edildiğini söyledi.

Sözcü Konaşenkov, iki fırlatma sisteminin Malotaranovka'da, bir fırlatma sistemi ve nakliye aracının Krasnoarmeyska'da, bir fırlatma sisteminin de Donetsk bölgesindeki Konstantinovka'da vurulduğunu bildirdi.

300'den fazla milliyetçi güç etkisiz hale getirildi

Karadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle bir milliyetçi grubun Kramatorsk'taki 23 numaralı okulun binasında geçici konuşlanma noktasını vurduklarını kaydeden Konaşenkov, bu saldırı sonucunda 300'den fazla milliyetçi gücün ve 40'tan fazla askeri teknik aracın etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Rus uçaklarının Ukrayna ordusunun Mıkolayiv'de bir sanayi alanındaki hangarda 59. motorlu piyade birliklerinin roket ve topçu deposunu yok ettiğini ifade eden Konaşenkov, burada 30'dan fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğünü aktardı.

Buk-M1 hava savunma füze sistemi vuruldu

Rus hava muharebe taktik birlikleri ile topçu ve füze birliklerinin Harkiv bölgesinde Rogan, Donetsk'te Serebyanka ve Zaytsevo, Zaporijya bölgesinde Vişnevoye ve Uspenovka'daki askeri hedefleri vurduğunu bildiren Konaşenkov, Rus hava birliklerinin Donetsk'teki Çerevkovka yerleşim birimi yakınlarında Buk-M1 hava savunma füze sistemini vurduğunu açıkladı.

Ukrayna'ya ait bugüne kadar 260 uçak ve 144 helikopter yok edildi

Bir gün içinde Ukrayna'ya ait 12 insansız hava aracının Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu belirten Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar 260 uçak, 144 helikopter, 1589 insansız hava aracı, 357 hava savunma füze sistemi, 4 bin 141 tank ve zırhlı araç, 762 çok namlulu roketatar, 3 bin 176 obüs ve havan topu, 4 bin 453 özel askeri araç imha edildi" dedi.

Ukrayna, Rus ordusunun kayıplarını açıkladı

 

Ukrayna İran'ı üstü kapalı uyardı!

 

ABD: Lavrov'un açıklaması Ukrayna'nın ilhak edileceği anlamına geliyor

 

CIA, Rusya'nın Ukrayna'daki asker kaybını açıkladı

 

Rusya İdlib'de Hristiyan köyüne saldırdı, 3 kişi öldü

 

Rusya: AB'nin uyguladığı yaptırımlar yine kendi toplumuna zarar veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)