BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı----

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı
23 Haziran 2022 - 15:42 www.finansgundem.com

Ülkesinin savaştaki eylemlerine ilişkin bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’da bugüne dek 211 uçak, 132 helikopter, 3 bin 750 tank ve zırhlı aracın yok edildiğini bildirdi.

Ukrayna ordusunun önemli kayıplar vermeyü sürdürdüğünü iddia eden İgor Konaşenkov, Luhansk bölgesinde Mirnaya Dolina yerleşim birimi yakınında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 57. Motorlu Piyade Tugayı ve 34. Taburu askerlerinin yenildiğini, iki gün içinde 150’den fazla askerin öldüğünü, 450’den fazlasının yaralandığını söyledi.

Donetsk’te Klinovoye yerleşim biriminde Ukrayna 30. Mekanize Tugayı birliklerinin yarısının kayba uğradığını belirten Sözcü Konaşenkov, 170’ten fazla asker ve subayın ağır yaralı olarak muharebe alanından tahliye edildiğini ifade etti.

Mıkolayiv bölgesindeki saldırılar

Rusya Hava ve Uzay Kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli füzelerle Mıkolayiv bölgesinde 49 akaryakıt rezervuarı ve hangarlarda bulunan yabancı üretim dahil 50 kadar çok namlulu roketatarı yok ettiğini bildiren Konaşenkov, aynı bölgede ayrıca 3 zırhlı onarım üssünü yok ettiklerini kaydetti.

Rus hava muharebe taktik birliklerinin Harkiv bölgesindeki Konstantinovka yakınlarında 96 askeri bölge ve saha radar noktasını vurduğunu dile getiren İgor Konaşenkov, füze ve topçu birliklerinin 364 bölgeyi ateş altına aldığını, Kubanskiy Adası'nda 155 milimetrelik M-777 obüsü imha ettiklerini aktardı.

21 Ukrayna insansız hava aracı düşürüldü

Hava kuvvetleri, füze ve topçu birliklerinin saldırıları sonucunda 650’den fazla Ukraynalı milliyetçi gücün etkisiz hale getirildiğini belirten Sözcü, Yılan Adası dahil Herson, Harkiv, Donetsk, Luhansk bölgelerindeki farklı yerlerde 21 Ukrayna insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.

Konaşenkov, “211 uçak, 132 helikopter, 1329 insansız hava aracı, 349 hava savunma füze sistemi, 3 bin 750 tank ve zırhlı araç, 647 çok namlulu roketatar, 2 bin 88 obüs ve havan topu, 3 bin 818 özel askeri araç vuruldu” dedi.

Ukrayna: Herson'da taarruz operasyonu yürütüyoruz

Ukrayna: Savaşta 34 binden fazla Rus asker öldü

Ukrayna'daki savaşta 324 çocuk öldü

Almanya'nın Ukrayna'ya askeri destek listesi açıklandı

Ukrayna'nın Yılan Adası'na operasyonu püskürtüldü

İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)