BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Türkiye'den domates ve biber ithalatı yasağını kaldırdı----

Rusya, Türkiye'den domates ve biber ithalatı yasağını kaldırdı

Rusya, Türkiye'den domates ve biber ithalatı yasağını kaldırdı
08 Eylül 2021 - 20:09 www.finansgundem.com

Rusya, Antalya ve İzmir'den domates ile biber ithalatına getirdiği yasağı yarından itibaren geçerli olmak üzere kaldırdı

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Antalya ve İzmir'den domates ile biber ithal edilmesine ilişkin kısıtlamayı kaldırdı.

Sputnik'in haberine göre, Aralık 2020'de Antalya ve İzmir'den domates ile biber sevkiyatına getirilen yasağı yarından itibaren kaldırdı.

Kurumdan yapılan açıklamada, "Rosselhoznadzor, Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün verdiği garantiye istinaden 9 Eylül 2021 tarihinden itibaren Türkiye'nin Antalya ve İzmir kentlerinden domates ve biber ithalatına yönelik geçici kısıtlamaları kaldırıyor" ifadeleri kullanıldı.

Rusya, Aralık 2020'de Antalya ve İzmir'den domates ve biber tedarikine kısıtlamalar getirmişti.

Karara gerekçe olarak, ürünlerde domates kahverengi meyve buruşukluk virüsü, domates lekeli solgunluk virüsü ve pepino mozaik virüsü görülmesini göstermişti.

Domates fiyat endeksinde yüzde 76 yükseliş

Kuru domates ihracatında100 milyon dolar hedefi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Eylül 2021 10:37

    Rusyada, buyuk modern seralar kuruldu. Seralar bol bol uretıyor Rusya da her eve girmeye başladı ve talep fazla. o bakımdan Rusya biraz alacak FAKAT, Rusya oyun oynuyor. Kendi üretirken Türk üretici yıldırılacak. türkiye üretim hattı bozulması için Rusya oyun oynuyor. Bu alanda yakında takip etsin Resmi yetkililerimiz. Üreticiler yıldırılmaya başlanıyor, yakından izleyın yazmıyorum ben : ))  Türkiye de zam gelecek orası kesin Domates zam şampiyonu olacak :D  .. antep fıstını nasıl yabancı alımları pıyasa fiyatı veriyor, domatesde oyle olacak.  Domates kabulu hangi şehirlerden oluyor rusya ? azerbaycana giden oradan azeri mahsuldıye rusyaya itekleyen bir esnafımızda var oldu zamanında : ) ya neyse.. uyusunlar.

  • Erol g.08 Eylül 2021 20:38

    İHRACAT YAPACAK KADAR TARLA DOMATI/BİBERİ KALMAMIŞTIR

  • Vatandaş08 Eylül 2021 20:16

    Türkiye'de yeni fiyat 15 TL olur böylece