BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Türkiye'den bazı ürünlerin ithalatını askıya aldı----

Rusya, Türkiye'den bazı ürünlerin ithalatını askıya aldı

Rusya, Türkiye'den bazı ürünlerin ithalatını askıya aldı
20 Aralık 2021 - 10:18 www.finansgundem.com

Rospotrebnadzor, Türkiye’den bazı şirketlerin ürünlerinde fazla miktarda pestisit bulunması nedeniyle 17 Kasım itibarıyla biber ve nar, 10 Aralık itibarıyla da üzüm sevkiyatlarını askıya aldı. İran’dan üreticiler de kısıtlamalara tabi tutuldu.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu'nun (Rospotrebnadzor) açıklamasına göre, 27 Ekim-7 Aralık tarihlerinde Türkiye ve İran’dan 33 üreticinin getirdiği 6 çeşit üründe, izin verilen miktardan fazla 12 tür pestisit bulundu. Bu pestisit türlerinin 10’unun Rusya’da kullanımına izin verilmiyor.

Açıklamada, “Rospotrebnadzor, Türkiye ve İran’dan 33 limon, mandalina, biber, üzüm ve nar üreticisinin Rusya’ya güvenli olmayan ürün sevkiyatını askıya aldı. İhlallerin tekrarlanması gerekçesiyle 17 Kasım’dan itibarıyla Türkiye menşeli, 2 Aralık itibarıyla da İran menşeli biber ve narların, 10 Aralık itibarıyla da Türkiye menşeli üzümlerin sevkiyatı askıya alındı” ifadeleri kullanıldı. Bu süreçte Rusya’ya Türkiye menşeli yaklaşık 60 bin ton üzüm ve 10 bin tondan fazla narın sokulmasına izin verilmedi.

Rusya, 3 askeri uçakla 200 kişiyi Kabil'den tahliye etti

 

Bakan Çavuşoğlu: Rusya ile iş birliğini sürdürme konusunda kararlıyız

 

Yaş sebze meyve ihracatçıları pazar yelpazesini genişletmeyi hedefliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)