BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye Suriye'de saldırı yapmadı----

Rusya: Türkiye Suriye'de saldırı yapmadı

Rusya: Türkiye Suriye'de saldırı yapmadı
03 Şubat 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de rejim güçlerine hava saldırısı düzenlediği haberlerini yalanladı.

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonrası 4 Türk askeri şehit olurken, 1’i ağır olmak üzere 9 askerimiz ise yaralandı.

Hain saldırının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye bu saldırıların cevabını misliyle vermiş durumda. Fırtına obüsleriyle belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Rusya’ya da mesaj gönderen Erdoğan, “Rus yetkili makamlarına da ‘Burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da söz konusu olmasın.' mesajı verildi. Çünkü burada biz şehit verirken, bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil” dedi.

‘TÜRK UÇAKLARI SINIRI GEÇMEDİ’

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Rusya’dan da saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi. Reuters’ın aktardığı habere göre Rus Savunma Bakanlığı flaş bir iddiada bulundu. Türkiye’nin İdlib’deki operasyonları nedeniyle Rusya’yı uyarmadığı öne sürülen açıklamada, rejim güçlerinin bu nedenle Türk askerlerini hedef aldığı belirtildi.

Öte yandan bakanlığın açıklamasında Türk savaş uçaklarının Suriye sınırını ihlal etmediği ve rejim güçlerine herhangi bir saldırı olmadığı vurgulandı.

Erdoğan: Türkiye bu saldırının cevabını da misliyle vermiş durumda

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)