BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye ile bir anlaşmazlık yok----

Rusya: Türkiye ile bir anlaşmazlık yok

Rusya: Türkiye ile bir anlaşmazlık yok
13 Ekim 2017 - 21:08 www.finansgundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı, tarım ürünlerinin ticaretinde Türkiye ile bir anlaşmazlık yaşanmadığını belirterek, “Rus üreticilere zarar vermeden domates ithalatını belirli bir miktarda başlatacağız.” dedi

Rusya’nın Voronej kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye'nin, Rusya'dan ithal ettiği bazı tarım ürünlerine onay şartı  getirmesinin ciddi bir sorun olmadığını söyledi.

Türk yetkililerle düzenli bir şekilde görüşmelerin devam ettiğine ve  bir anlaşmazlığın olmadığına işaret eden Dvorkoviç, “Sanıyorum domates konusunda  somut adımlar atmamız bekleniyor. Rus üreticilere zarar vermeden domates  ithalatını belirli bir miktarda başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir süre önce yaptığı  açıklamada, Ekonomi Bakanlığının 9 Ekim itibariyle Rusya'dan ithal edilen bazı  tarım ürünleri için konsolosluk ya da ticari ateşe onay şartı aramaya başladığını  açıklamıştı. Söz konusu şart, buğday, ham ayçiçek yağı, Mısır, kuru bezelye,  çeltik, ayçiçeği küspesi ve makarnalık buğday ürünlerini kapsıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)