BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya turistlere özel kredi kartı çıkaracak----

Rusya turistlere özel kredi kartı çıkaracak

Rusya turistlere özel kredi kartı çıkaracak
27 Aralık 2022 - 08:05 www.finansgundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Reshetnikov, yabancı turistler için ülkede seyahat imkanını artırmak amacıyla nakit dışı ödeme imkanı veren turistik kredi kartı oluşturmanın gerekli olduğunu söyledi.

Turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov, hükümetin önümüzdeki yıldan itibaren yabancıların vize alımını kolaylaştıracak olan elektronik vize hizmetini yeniden başlatmak için çalışmalara başladığını vurguladı.

Reshetnikov, “Aynı zamanda Rusya’da harcama yapmalarını sağlayacak bir ‘turist kartı’ projesi oluşturmamız gerekiyor. Nakit dışı ödemeler açısından yaptırımlar sonrası bu sorunun çözülmesi zorunlu hale geldi” dedi.

MIR'DE YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ

Ekonomik Kalkınma Bakanı, gelen turist akışı ile ilgili bazı stratejik sorunlar olduğunu kabul ettiği konuşmasında, elektronik vize ve güvenlikle ilgili sorunların çözümü için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacaklarını belirtirken, yurtdışındaki turist akışında da MIR kartlarında yaşanan sorunların çözümünün bakanlık için önceliklerden biri olacağını aktardı.

Gazetemru'daki haberde Reshetnikov, aynı zamanda hükümetin onayladığı turizm projesi kapsamında 2030 yılına kadar Rusya’daki seyahat sayısının yılda 140 milyona çıkarılmasını içerdiğini hatırlatırken, bu görevi yerine getirmek için ülkedeki otellerde oda sayısının yüzde 30-40 artması gerektiğini kaydetti.

“Şu anda Rusya konaklama sistemi, toplam 750 bin yatağa sahip” diyen Reshetnikov, sektörün bir milyon yatağa ulaşması gerektiğini ve otel inşaatı çalışmalarını hızlandırmanın ulusal projenin başarıya ulaşması için şart olduğunu sözlerine ekledi.

Medvedev'den 2022'ye bakış: Rusya ayakta kalacak

 

MIR kartlarını hangi ülkeler kabul ediyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)