BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya temerrüt için yeni sistem hazırlıyor----

Rusya temerrüt için yeni sistem hazırlıyor

Rusya temerrüt için yeni sistem hazırlıyor
30 Mayıs 2022 - 13:28 www.finansgundem.com

Bugüne kadar olan tahvillerini ödeyen Rusya’nın önümüzdeki dönemde yükümlülüklerini dolar olarak yerine getirmesi zor görünüyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ukrayna'ya saldıran Rusya’ya yönelik yaptırımlar ülkeyi önemli bir darboğaza soktu. Özellikle de yurtdışındaki varlıklarına el konulunca ülkenin döviz rezervlerinin önemli bir kısmı kilitlendi. Rusya’da enerji silahını çekti. “Gazınızı keserim” tehdidiyle ödemeleri ruble ile yapmaları için AB ülkelerini razı etti. Yaklaşık 20 şirket Gazprobank’ta hesap açarak ödemelerini dolar ya da euro olarak yapıyor. Gazprombank da bu paraları rubleye çevirerek doğalgaz ödemelerin gerçekleştiriyor.

Ancak bugüne kadar tahvil ödemelerini gerçekleştiren Rusya için önümüzdeki dönemde yapılacak ödemeler büyük önem taşıyor. Yeteri kadar döviz rezervi bulunmayan Rusya’nın Haziran ayı tahvil itfası sırasında temerrüde düşmesi bekleniyor. Çünkü, yaptırımlar ülkeyi tahvillerde temerrüde düşmeye bir adım daha yaklaştırdı.

Rusya Maliye Bakanlığı Anton Siluanov'un finans gazetesi Vedomosti'ye verdiği röportaja göre, Rusya yaptırımları ve Batı finans sisteminden dışlanmasını önlemek amacıyla Eurobond yükümlülükleri için özel bir geri ödeme mekanizması planlıyor .

Siluanov'a göre, yabancı yatırımcılar geri ödemeleri kolaylaştırmak için Rus bankalarında ruble ve kendi para cinsinden hesap açabilecekler. Sistem, Rus gazını alırken ruble ile ödeme yapan AB şirketlerininkinin tam tersi şeklinde olacak.

Siluanov'a "Gaz tedarikçisi için rubleye çevirdiğimiz dövizi Eurobond geri ödemelerinde kullacağız. Mekanizması tersine çalışacak" dedi.

Rusya’nın yeni sistemi 100 milyon dolarlık devlet tahvili kupon ödemesiz döneminin bitiş tarihi olan 23-24 Haziran'dan önce yürürlüğe sokması bekleniyor.

Rusya dış borç ödemeleri için yeni plan hazırlıyor

 

Rusya'dan oligarklara diplomatik pasaport

 

Rusya kaçınılmaz olarak temerrüde düşecek

 

Rusya Maliye Bakanı: Dış borçlarımızı ruble olarak ödeyeceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)