BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya Swift'in yerini alacak bir sistem geliştiriyor----

Rusya Swift'in yerini alacak bir sistem geliştiriyor

Rusya Swift'in yerini alacak bir sistem geliştiriyor
20 Haziran 2022 - 11:15 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası Batı’nın ağır yaptırımlarına maruz kalan ve bankacılık sistemi adeta kilitlenen Rusya, yeni bir sistem kurmaya hazırlanıyor.

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’ya yönelik yaptırımların en ağırlarından biri olan Swift sisteminden çıkarılması bankacılık sektörüne ağır darbe vurdu. Para transferleri durdu, yurtdışında kredi kartı harcamaları neredeyse imkansız hale geldi. Bu engellemeleri aşmak isteyen Rostec Grubu, küresel Swift sisteminin yerini alabilecek uluslararası ödemeler için dijital bir sistem başlatmak için bir blok zinciri platformu geliştirdiklerini duyurdu.

Rus bankaları, Rusya-Ukrayna savaşına tepki olarak Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar sayesinde geçtiğimiz Şubat ayında SWIFT sisteminden çıkarılmıştı. O zamandan beri Moskova, dış ticaret işlemlerini korumak için SWIFT'e alternatif bir finansal ödeme sistemi aramaya çalışıyor.

DİJİTAL CÜZDAN

Uluslararası ödemelerin dijital sistemi, Rusya'nın ithalatlarını dolar yerine ulusal para birimi olan Ruble'de ödemesine izin verecek. Rostec Grubu’na göre yeni sistem aynı zamanda yabancı ülkelerin Rusya'dan yaptıkları ithalatları kendi ulusal para birimlerinde de ödemelerini sağlayacak.

Rostec'in açıklamasında, üzerinde CELLS adı verilen uluslararası ödeme sistemi dağıtık defter teknolojisine dayalı entegre bir sistem sağlayabilmek için tasarlandı. Platform, merkezi unsurları arasında, kendisiyle ilişkili ülkelerin ulusal para birimlerinde ödeme yapmak için dijital bir sistem içeriyor.

Açıklamaya göre CELLS platformu, uluslararası ödeme hizmetine ek olarak, kullanıcılarına dijital para birimlerini depolamak için cüzdan oluşturma olanağı sağlıyor.

ÖNCE KRİPTO PARA AÇIKLAMASI YAPILDI

Yeni sistemin duyurusu, Rus hükümetinin uluslararası ödemelerde kripto para birimlerini benimsemeyi düşündüğünü söylemesinden birkaç gün sonra geldi. Rusya Merkez Bankası geçen Ocak ayında tüm kripto para birimlerinin girişini ve kullanımını yasaklamayı teklif etmişti.

AB'de uzlaşma... Sberbank SWIFT'ten çıkarıldı

5 yıl sonra SWIFT olmayacak

Sberbank SWIFT’ten çıkarılıyor

SWIFT'in Rus alternatifine de yaptırım geliyor

Rusya'dan rest! Swift'in yerini alabilecek sistemimiz var

SWIFT'e alternatif sistem SPFS

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)