BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya stratejik yeri ele geçirdi----

Rusya stratejik yeri ele geçirdi

Rusya stratejik yeri ele geçirdi
25 Haziran 2022 - 09:27 www.finansgundem.com

Donbas için kilit öneme sahip olan Severodonetsk şehri Rus ordusunun eline geçti. Böylece Kiev’in, Lugansk bölgesindeki kontrolü büyük ölçüde ortadan kalktı.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı ilan edilmemiş Savaş dördüncü ayını geride bırakırken çatışmaların yoğunlaştığı Donbas bölgesinde stratejik Severodonetsk şehri tamamen Rus güçlerinin kontrolü altına girdi.

Ukrayna ordusu çekildi

Mayıs başından bu yana Severodonetsk şehrini savunan Ukrayna ordusu, şehirden çekilme kararı aldığını ilan etti. Donbas’taki Lugansk bölgesi olağanüstü hal valisi (OHAL) Sergey Gayday, çekilme kararı alındığını ilan ederek, “Severodonetsk şehrini düşmana teslim etmemek için daha fazla direnmemizin anlamı kalmadı. Mevzilerimiz Rusların yoğun topçu ateşi ve bombardımanı neticesinde yerle bir edildiği için birliklerimizin burada kaldıkları her gün sadece daha fazla can kaybı vermemiz anlamına geliyor. Bu yüzden şehirden tamamen çekilme kararı aldık. Düşmana daha donanımlı yeni savunma hattında direniş göstermek üzere geri çekiliyoruz” dedi.

Ağır tahribat gerçekleşti

2014 yılında ayrılıkçı Lugansk bölgesinin geçici başkenti ilan edilen Severodonetsk şehri dün resmen el değiştirirken, çatışmalar Donetsk nehrinin karşı yakasında yer alan Lisiçensk kasabasına taşındı. Severodonetsk örneğinde olduğu gibi bu kasaba da üç günden bu yana Rus birlikleri tarafından uzaktan ağır ateşe tutuluyor. Obüs topları, havadan bombardıman ve Grad füze sistemlerinin yanı sıra Rus kuvvetleri, Viyana Konvansiyonu ile kullanımı yasaklanan TOS-1 termobarik füze sistemini de kasabaya karşı kullanıyor. Severodonetsk’ten sonra Lisiçansk kasabasının da önümüzdeki günlerde Ruslar tarafından ele geçirilmesinin ardından, Rus birliklerinin Donetsk bölgesinde yer alan Slavyansk ve Krematorsk şehirlerine yönelmeleri bekleniyor.

Lavrov'dan barış sinyali

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, barış görüşmeleri hakkında yeni açıklama yaptı. Lavrov, “Savaşı sona erdirmek Kiev yönetiminin elinde. Top onların sahasında. Bizim Rusya olarak Ukrayna yönetiminden hangi taleplerimiz olduğunu onlar çok iyi biliyor. Bizim şartlarımızla masaya oturmayı kabul etmeleri halinde kısa sürede savaş sona erecektir” ifadelerini kullandı.

Rusya: Ukrayna’da 2 tane Su-25 savaş uçağı imha edildi

BM: Ukrayna'da 12 milyondan fazla kişi yerinden edildi

Ukrayna: Savaşta 34 binden fazla Rus asker öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)