BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Sputnik V ile İngiliz AstraZeneca aşılarının karıştırılması güvenli----

Rusya: Sputnik V ile İngiliz AstraZeneca aşılarının karıştırılması güvenli

Rusya: Sputnik V ile İngiliz AstraZeneca aşılarının karıştırılması güvenli
30 Temmuz 2021 - 17:07 www.finansgundem.com

Rusya’da geliştirilen Sputnik V korona virüs aşısının birinci dozu ile İngiltere’de üretilen AstraZeneca aşısının karıştırıldığı klinik denemelerin, karışımın uygulandığı gönüllüler üstünde ciddi yan etkiler oluşturmadığı kaydedildi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, “Sputnik V ile AstraZeneca aşılarının kombinasyonunun denendiği klinik araştırmalardan elde edilen ilk bulgular, söz konusu kombinasyonun güvenlilik seviyesinin çok yüksek olduğunu ve istenmeyen tepkiler yaratmadığını ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı.

İki aşının kombinasyonunun sonuçlarını görmek adına yapılan klinik denemeler, şubat ayında Azerbaycan’da başlamıştı. Söz konusu denemelere 50 gönüllünün katıldığı biliniyor.

Bunun yanında klinik denemelere ilişkin kesinleşmiş bilgilerin gelecek aylarda paylaşılması bekleniyor.

‘Aşıların karıştırılması ile oluşacak bağışıklığın ölçüldüğü ilk denemeler’

Bu sırada, Azerbaycan’da yapılan bu klinik denemeler, iki farklı korona virüs aşısının birleşiminin doğuracağı bağışıklık tepkisinin ölçüldüğü ilk demeler olma özelliğini taşıyor.

Sputnik V geliştiricilerinin AstraZeneca ile işbirliği senenin başında, Oxford Üniversitesi ile İngiltere’de geliştirilen bu aşının etkinlik düzeyinin beklentinin altında kalmasını nedeniyle başlamıştı.

Rusya tarafının çağrısı ile başlatılan denemeler sırasında, AstraZeneca’nın etkinlik oranının, ikinci doz olarak Sputnik V aşısının uygulanması ile ne düzeyde artırılabileceği ölçülüyor.

Sputnik V ile Oxford/AstraZeneca aynı prensipte geliştirilmiş iki aşı. Viral vektör ismi verilen bu yöntemde, korona virüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle korona virüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında korona virüsle savaşabilmesini sağlıyor.

İtalyan şirket Rus aşısının üretimi için onay bekliyor

 

Rus aşısı Sputnik V'nin ilk sevkiyatı Ankara'da!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)