BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Sputnik V aşısı için Avrupa onayını bekliyor----

Rusya Sputnik V aşısı için Avrupa onayını bekliyor

Rusya Sputnik V aşısı için Avrupa onayını bekliyor
02 Ekim 2021 - 19:26 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rus Sputnik V aşısının Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınmasının önünün açılmasının ardından Avrupa İlaç Ajansı onayının da kısa süre içinde tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, “(Rus Sputnik V aşısının kullanım izni alması sürecinin) Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ilgili Avrupa ajansı çerçevesinde tamamlanması için çalışıyoruz ve sürecin tamamlanmasını umuyoruz” dedi.

Rus üst düzey diplomat, korona virüsün yayılımı ile mücadelenin uluslararası seviyede ortak çaba gerektirdiğini söyleyip ekledi: “En mühimi insanların hayatının kolaylaştırılması.” Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko kısa bir süre önce yaptığı açıklamasında, Sputnik V aşısının DSÖ tarafından tanınması önündeki engellerin hepsinin kalktığını belirtmiş, geriye sadece tamamlanması gereken birtakım idari prosedürlerin kaldığını kaydetmişti.

Sputnik V aşısının finansörü olan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun (RDIF) Direktörü Kirill Dmitriyev, aşıya, DSÖ ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından bu sonbaharda kullanım izni verilmesini beklediklerini söylemişti. 

Şimdiden 70 ülkede onay aldı

Sputniknews'in haberine göre söz konusu iki kurum tarafından onaylanması, Sputnik V aşısının çok daha fazla ülkede kullanılmasının önünü açmış olacak. Pek çok AB ülkesi, Sputnik V aşısının satın almak istediklerini, ancak bunun için EMA’nın onayını bekleyeceklerini söylemişti. Bunun yanında, Sputnik V şimdiden Türkiye dahil 70 ülkede kullanım izni almış durumda.

Sputnik V viral vektör yöntemiyle geliştirildi

Sputnik V aşısı, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü tarafından viral vektör ismi verilen yöntemle geliştirildi. Söz konusu yöntemde, korona virüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle korona virüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında korona virüsle savaşabilmesini sağlıyor.

Günlük tablo açıklandı: 203 ölüm, 27 bin 973 yeni vaka

 

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 700 bini aştı

 

Afrika'da vaka sayısı 8 milyon 400 binin üzerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)