BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya, SoundCloud'u kapattı----

Rusya, SoundCloud'u kapattı

Rusya, SoundCloud'u kapattı
03 Ekim 2022 - 12:21 www.finansgundem.com

Rusya, çevrimiçi ses paylaşma platformu SoundCloud'u "yanlış bilgi" paylaşımını sebep göstererek yasakladı.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu Roskomnadzor, Kremlin'in "özel askeri operasyon" diye adlandırdığı Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili "yanlış bilgilerin" platformda dolaştığını açıkladı.

Haberde "Roskomnadzor, Ukrayna topraklarındaki özel askeri operasyonla ilgili yanlış bilgi içeren materyallerin paylaşımıyla bağlantılı olarak SoundCloud hizmetine erişimi kısıtladı" ifadesi yer aldı.

Adımın, Rusya Başsavcılığı'nın talimatıyla atıldığı kaydedildi. "Sivillere ve altyapıya yönelik saldırılar, Rus askeri kaynaklı sivil zayiat gibi özel askeri operasyonun" şekli ve savaş yöntemlerine ilişkin "yanlış bilgiler" paylaşıldığı savunuldu.

Moskova, Ukrayna savaşının ardından Twitter'ı yavaşlatmıştı.

Ayrıca Meta'nın, Ukrayna'daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vereceğini açıklamasının ardından ülkede Instagram ve Facebook yasaklanmıştı.

Rusya, 24 Şubat'ta başlayan savaşta Kiev, Lviv ve Odesa'yı ele geçiremese de ülkenin doğusunda pek çok bölgeyi işgal etti. Rusya ayrıca kısmı seferberlik ilan ederek ülkedeki 300 bin kişinin silah altına alınacağını açıkladı.

Fakat Ukrayna, başlattığı karşı saldırıyla bazı toprakları geri aldı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin 26 Eylül'de açıkladığı verilere göre savaşta 5 bin 996 sivil yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı 8 bin 848'i buldu.

Spotify SoundCloud’ı satın almak istiyor

 

Twitter, SoundCloud’u satın almayı planlıyor

 

SoundCloud.com'a ulaşım engellendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)