BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya sermaye kısıtlamalarına dönmeyecek----

Rusya sermaye kısıtlamalarına dönmeyecek

Rusya sermaye kısıtlamalarına dönmeyecek
18 Eylül 2014 - 16:59 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası yaptırımların etkisini azaltmak için arayışlarını sürdürüyor

Rusya Merkez Bankası (MB) Ukrayna krizi sonrası Moskova'ya karşı uygulanan yaptırımların etkisini azaltmak için finans sistemini güçlendirmek istiyor. Bankanın birinci başkan vekiline göre masadaki tedbirlerin arasında 8 yıl önce bırakılan sermaye kısıtlamaları yok.

Başkan Vekili Sergei Shvetsov dün yaptığı yazılı açıklamada " Para akışına getirilen kısıtlamaların sonlanması siyasi bir karardı ve merkez bankası bu kararı geri çevirmeye niyetli değil. Banka aynı zamanda Rus finans piyasasının kırılganlığını azaltacak tedbirleri de tartışıyor" şeklinde konuştu.

Politika yapıcılar ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırımlarının yol açtığı ekonomik yavaşlamayı geri çevirmeye ve piyasaları canlandırmaya çalışıyor. Ruble'nin son 3 ayda yüzde 10 gerileyerek tüm zamanların en düşük seviyesini görmesi, 2006'da vazgeçilen uygulamanın yeniden gündeme gelebileceği endişelerine neden olmuştu. Rusya bu karar sonucu en büyük dört gelişen piyasa arasında sınırlarından kısıtlamalar olmadan para akışına müsaade eden tek ülke haline gelmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)