BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Şam ve YPG arasında anlaşma sağlandı----

Rusya, Şam ve YPG arasında anlaşma sağlandı

Rusya, Şam ve YPG arasında anlaşma sağlandı
15 Ekim 2019 - 20:43 www.finansgundem.com

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev; YPG/PKK, Şam ve Rusya arasında anlaşma sağlandığını söyledi. Lavrantyev ayrıca, harekatın amacı yerine getirildiğinde Türk askerinini de Suriye'den çekilmesi gerektiğini ifade etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Barış Pınarı Harekatı tamamlandıktan sonra askerleri Suriye’nin kuzeyinden çekme niyetinde olduğunu söylediğini belirtti. Lavrentiev demecinde, Türkiye’nin Suriye’de bulunma hakkının olmadığını savundu.

Kürtler (YPG/PKK), Şam ve Rusya arasında anlaşmaya varıldığını belirten Rus temsilci, ABD askerlerinin Suriye’den çıkacağını umduğunu söyledi.

"GÖREV TAMAMLANINCA TSK SURİYE'DEN ÇIKARILACAK"

Lavrentyev, basın toplantısında, “Erdoğan aslında operasyon yapacakları, amacının, onun anlayışına göre terörist olan gruplara karşı mücadele olduğu konusunda herkesi uyarmıştı. Dolayısıyla bu görev yerine getirilince Türk askerler Suriye’nin kuzeyinden çıkarılacak” dedi. 

Rus diplomat, Suriye’nin Türkiye sınırında sadece Suriye askerlerinin bulunması gerektiği, bunun Suriye topraklarından Türkiye yönelik düzenlenen saldırılara karşı en iyi garanti olacağı yönündeki Rusya’nın duruşunu da hatırlattı.

"YPG ESAD’A İZİN VERDİ"

Temsilci Kürtlerin, Suriye hükümet güçlerine Menbiç dahil bazı bölgelere girebilmesi için izin verdiğini öne sürdü ve Türkiye’nin askeri operasyonunu onaylamadıklarını belirtti.

Daha önce yapılan anlaşmalara göre Türkiye’nin kuzey Suriye’de sadece 5-10 kilometre derinliğe inebileceğini söyleyen Lavrentiev, Suriye’nin kuzeyinde 12 bin IŞİD üyesinin mahkum olarak tutulduğunu açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)