BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya petrolü bıraktı, altına yöneldi----

Rusya petrolü bıraktı, altına yöneldi

Rusya petrolü bıraktı, altına yöneldi
18 Kasım 2020 - 11:33 www.finansgundem.com

Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası alternatif gelir kaynaklarına yönelen Rusya, altın üretiminde rekor kırmaya hazırlanıyor

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş üretici ülkelerin mali anlamda sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. Suudi Arabistan’ın bütçesi yıllar sonra açık vermeye başladı, petrol üretiminde söz sahibi olan Rusya ise yeni madenlere yöneldi.

Petrol fiyatları düşerken hızla yükselen altın fiyatları ise üretimin artmasında etkili oluyor. Rusya petroldeki kayıpları altın üretimi ile telafi etmeye çalışıyor. Uzmanlar, 2019 yılındaki 368 tonun bu yıl sonuna kadar aşılmasını bekliyor. 

İHRACAT 8 KAT ARTTI

Rusya Federasyonu Altın Üreticileri Birliği’ne göre, Rusya’da altın üretimi geçen yılın bir önceki yılına kıyasla yüzde 12 artarak 368 tona çıktı. Rusya Devlet Tahlil Bürosu’na göre, Rusya Federasyonu’ndaki altın ihracatı 2018 yılında 13.9 ton iken geçtiğimiz yıl bu rakam sekiz kat arttı ve 116 tonun üzerine çıktı.

Petrol fiyatları geriliyor

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri 5.8 milyar dolar düştü

 

Rusya'nın petrol ihracatı gelirleri yüzde 40 düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)