BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Nükleer kuvvetler sınıra yaklaşırsa karşılık veririz----

Rusya: Nükleer kuvvetler sınıra yaklaşırsa karşılık veririz

Rusya: Nükleer kuvvetler sınıra yaklaşırsa karşılık veririz
14 Mayıs 2022 - 12:36 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Grushko, NATO'nun nükleer kuvvetlerinin Rusya sınırına yaklaşması durumunda yanıt verileceğini söyledi. Grushko ayrıca İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılması için 'gerçek' sebepleri olmadığını dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alexander Grushko, NATO'nun Rusya sınırına yaklaşması halinde yeterli önlemin alınacağını ve buna karşılık verileceğini söyledi.

RIA'nın aktardığına göre Gruscko, "NATO, Rusya sınırına yakın nükleer kuvvet ve altyapı konuşlandırırsa Rusya buna karşı önlem alacak ve yanıt verecek." dedi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması ihtimaline değerlendiren Gruscko," Moskova'nın Finlandiya ve İsveç'e karşı düşmanca bir niyeti yok, bu iki ülkenin NATO'ya katılması için 'gerçek' nedenler görmüyorum." dedi.

Finlandiya'nın, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında ittifakın büyümesinin önünü açarak 12 Mayıs'ta NATO üyeliği için başvuruda bulunacağı bildirildi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakanı Sanna Marin'in yaptıkları ortak açıklamada, "Artık karar verme anı yaklaştığına göre, parlamenter gruplara ve partilere de bilgi için ortak görüşlerimizi bildiriyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin Rusya için tehdit olduğunu söyledi.

NATO’nun genişlemesinin, bölgedeki güvenliği ve istikrarı artırmadığını savunan Peskov, "Rusya’nın, Finlandiya’nın NATO girişiyle ilgili yanıtı, NATO askeri altyapısının sınırlardaki ilerleme derecesine bağlı olacak." dedi.

Gazetecilerin, Finlandiya’nın NATO’ya girmesinin Rusya için tehdit olup olmadığına yönelik sorusunu yanıtlayan Peskov, "Kesinlikle öyledir." ifadesini kullandı.

Scholz: Finlandiya ve İsveç'le NATO daha güçlü olacak

 

ABD'den Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik sürecine destek

 

İsveç, NATO üyeliği raporunu hazırladı

 

Lavrov'dan AB'ye: NATO uzantısı

 

Erdoğan: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz

 

Finlandiya'nın NATO kararı: Rusya'dan sert tepki!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)