BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya nüfusu 9 ayda 60 bin kişi düştü----

Rusya nüfusu 9 ayda 60 bin kişi düştü

Rusya nüfusu 9 ayda 60 bin kişi düştü
01 Kasım 2018 - 09:24 www.finansgundem.com

Rusya'da bu senenin ilk dokuz ayında doğan bebek sayısının geçen seneye göre 60 bin daha az olduğu açıklandı

Rusya'da doğumlardaki azalma sürüyor. Bu yılın ilk dokuz ayında dünyaya gelen bebek sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 (60 bin) daha az olduğu açıklandı. Business FM'in Devlet İstatistik Servisi Rosstat'ın verilerine dayanan haberine göre, bu senenin ilk dokuz ayında Rusya'da ölümlerin sayısı ise arttı. 2017 Ocak-Eylül döneminde 103 bin kişi olan doğal nüfus kaybı, bu sene 173 bin kişiye yükseldi.

İlk dokuz ayda doğum oranlarının en fazla olduğu iller Moskova, St.Petersburg, Krasnodar, Dağıstan, Sverdov ve Tataristan oldu. Bu iller aynı zamanda ölümlerin sayısında da lider durumda.

Bazı uzmanlar, Maliye Bakanlığı'nın doğum patlaması beklentisinin ve Rossstat'ın ülke nüfusunun 157 milyon kişiye yükseleceği yönündeki tahmininin gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğu görüşünde.

Business FM'e konuyu değerlendiren Moskova Devlet Üniversitesi Sosyoloji Fakültesi Profesörü Anatoliy Antonov, "Durum çok kötü. Eğer hükümet annelere ve çocuklara sağladığı desteği artırırsa, nüfus azalmasını yavaşlatabiliriz. Demografi fakülteleri kurulmalı. Demografik dalganın ne olduğu incelenmeli" dedi.

Psikolog Natalya Panfilova ise, "İnsanlar evlenip, 1,5 yıl sonra boşanıyorlar. Devlet politikasının genç ailleri yeterince desteklememesinin boşanmaların sayısını artırdığını düşünüyorum" diye konuştu.

2017 verilerine göre Rusya'nın nüfusu, Kırım'ın da eklenmesiyel birlkte 144,5 milyon kişi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)