BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Nikaragua’ya 1 milyon dozdan fazla Sputnik Light aşısı gönderdi----

Rusya, Nikaragua’ya 1 milyon dozdan fazla Sputnik Light aşısı gönderdi

Rusya, Nikaragua’ya 1 milyon dozdan fazla Sputnik Light aşısı gönderdi
24 Ekim 2021 - 17:25 www.finansgundem.com

Rusya’nın Nikaragua’ya 1.1 milyon doz Sputnik Light korona virüs aşısı gönderdiği belirtildi. Sputnik Light, yerel bir sağlık otoritesi tarafından dünyada onaylanmış ilk korona virüs aşısı olan Sputnik V’nin tek dozluk versiyonu.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, Nikaragua’ya 1.1 milyon doz Sputnik Light aşısı gönderdiklerini, söz konusu aşıların ülkenin aşılama programında kullanılacağını belirtti.

Sputnik Light, Rusya’da üretilen korona virüs aşılarından biri ve sadece bir dozdan oluşuyor. Aşı kendi başına koruyucu olmasının yanında, iki doz şeklinde uygulanmış aşıların oluşturduğu bağışıklığı yükseltmek adına üçüncü doz takviye aşı olarak da kullanılmak üzere piyasaya sürüldü.
Sputnik aşısına ilk onay verenlerden biri

Nikaragua, Sputnik Light aşısının iki dozluk orijinal versiyonu olan Sputnik V’ye kullanım izni veren ilk ülkelerden biriydi. Ülkede Sputnik Light aşısı da mayıs ayında onaylandı.

Şimdiye dek Türkiye dahil 70 ülkede kullanım izni bulunan Sputnik V aşısı, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü tarafından viral vektör ismi verilen yöntemle geliştirildi. Söz konusu yöntemde, korona virüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle korona virüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında korona virüsle savaşabilmesini sağlıyor.

Sputnik V aşısının korona virüse karşı sağladığı kanıtlanmış yüksek koruma, İngiliz The Lancet dahil pek çok bilimsel yayında belgelenmiş durumda.

İki doz Sinovac aşısı olanlar için yeni karar

 

Güney Kore'de nüfusun yüzde 70'i tam aşılandı

 

Yerli aşı bilim ve insanlık adına önemli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)