BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya narenciyeyi buldu----

Rusya narenciyeyi buldu

Rusya narenciyeyi buldu
09 Aralık 2015 - 12:44 www.finansgundem.com

Türkiye'den tarım ürünlerinin ithalatına yasak getiren Rusya'nın ihtiyacını karşılamak için Suriye'nin 700 bin ton narenciye göndereceği bildirildi

Türkiye'den tarım ürünlerinin ithalatına yasak getiren Rusya'nın Suriye'den 700 bin ton narenciye alacağı bildirildi.

AFP'ye konuşan Suriye Sanayi Odası Başkanı Faris Şalabi, "Rus piyasasına, ağırlıklı olarak portakal olmak üzere yaklaşık 700 bin ton narenciye göndermeye hazırlanıyoruz. İlk parti artık Rusya'ya gönderildi. Rusya'ya örneğin tekstil gibi diğer ürünler de gönderilecek" diye açıkladı.

"Suriye ürünleri için büyük fırsatlar açıyor"

Şam Sanayi Odası Başkanı Şamir Dibis ise, Türk ürünlerine uygulanan yaptırımların Suriyeli işadamlarına Rus piyasasındaki varlığını genişletmekte yardımcı olacağını belirterek, "Yaptırımlar, piyasada büyük bir boşluk yaratıyor ve beklenmedik bir şekilde Suriye ürünleri için büyük fırsatlar açıyor" dedi.

Suriyeli işadamları Rusya'yı ziyaret edecek

Rusya'ya en kısa sürede Suriyeli işadamlarından oluşan bir heyetin gideceğini ifade eden Dibis, "Onlar, Türkiye'ye yaptırımların yürürlüğe girmesiyle açılan fırsatları inceleyecek" dedi.

Suriye'de geçtiğimiz sezon narenciye rekoltesi 1 milyon tonu geçmişti. Ürünlerin büyük bir kısmı, Lazkiye ve Tartus bölgelerinde üretilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)