BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Napolyon'un altınlarını arıyor----

Rusya Napolyon'un altınlarını arıyor

Rusya Napolyon'un altınlarını arıyor
04 Ocak 2019 - 22:38 www.finansgundem.com

Napolyon'un altınlarını Rusya topraklarında bir yere sakladığı yönündeki efsane, Rus tarihçi ve hazine avcılarının gündeminde

Napolyon'un, 1812 yenilgisi sonrası arabalar dolusu altını Rusya topraklarında bir yere sakladığı yönünde bir efsane olduğu biliniyor. Türkrus'ta yer alan habere göre, Rusyalı tarihçi Vyaçeslav Rıjkov hazine avcılarının altınları 200 yıldır yanlış yerde aradığını iddia eti. Buna göre, altınların aranması gereken yer tarihçinin memleketi Rudnya.


Rıjkov'a göre, Napolyon Rusya'nın casuslarını yanıltmak amacıyla sahte bir konvoy organize ederek altınların Semlevo gölü yakınlarında saklandığı izlenimini yaratmak istemişti. Halbuki altınların asıl saklandığı yer Rudnya yakınlarındaki Bolşaya Rutaveç gölü idi.

Raboçiy Put gazetesine konuşan Rus tarihçi Rıjkov, teorisini desteklemek için 1989'da yapılan bir analizi hatırlatıyor. Söz konusu analiz, göldeki gümüş iyonu oranının normalin çok üzerinde olduğunu ortaya koymuştu.

Tarihçinin teorisine ikna olmayanlar da var. Bunlardan profesyonel hazine avcısı Vladimir Porıvayev Napolyon'un ne zaman nereye gittiğinin çok iyi belgelendiğini ve ordusunu bırakıp dört yüz arabayla altın gömmeye gitmiş olamayacağını öne sürüyor.

Bununla birlikte, Porıvayev Napolyon'un altınlarının tamamen bir efsaneden ibaret olmayabileceğini de kabul ediyor. Ancak hazine avcısına göre, altınların yeri bir gün keşfedilirse bu muhtemelen tesadüf eseri olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)