BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya Merkez Bankası'ndan 'kara liste' operasyonu----

Rusya Merkez Bankası'ndan 'kara liste' operasyonu

Rusya Merkez Bankası'ndan 'kara liste' operasyonu
22 Şubat 2019 - 06:48 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Elvira Nabiullina, “Bankaların kara listelerini gözden geçirmek ve bu listelerde sadece en riskli operasyonları yapan kişileri bırakmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Rusya Merkez Bankası, bankaların “kara liste”lerinde tutulan müşterilerin sayısını azaltmak için harekete geçti. RBC’nın haberine göre Merkez Bankası, bankaların müşterilerini “kara liste”ye alabilmesine olanak tanıyan kriterlerin değiştirilmesini teklif ediyor.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Bankaların kara listelerini gözden geçirmek ve bu listelerde sadece en riskli operasyonları yapan kişileri bırakmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Nabiullina, bankaların kağıt üzerindeki kuralları "gözü kapalı" uygulayarak “kara liste”ye aldıkları işadamlarının yalnızca maddi zarara değil, prestij kaybına da uğradıklarını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı, bankaların dürüst müşterileri ile art niyetli müşterilerini birbirinden ayırması gerektiğinin altını çizdi.

Merkez Bankası, Rusya’da bugün kaç kişinin bankaların “kara liste”lerinde olduğunu açıklamıyor. Ancak 2017 yılında bankaların 460 bin müşterinin işlemlerini yapmayı reddettiği açıklanmıştı.

Rusya Merkez Bankası, “art niyetli olmayan şirketler üzerindeki aşırı baskıyı azaltmak için”, müşterilerin bankaların “kara liste”lerine alınmalarını gerektirecek şüpheli işlemlerin listesinin azaltılmasını teklif ediyor.

Rusya’da resmi verilere göre son yıllarda bankacılık sektöründe şüpheli işlemlerin sayısı giderek azalıyor.

Merkez Bankası’nın ön verilerine göre, 2018 yılında şüpheli işlemlerin hacmi 2017’ye göre yaklaşık yarı yarıya azalarak 177 milyar rubleye geriledi.

Rusya Merkez Bankası’nın, 2018 yılında bankaların “kara liste”lerinden çıkarılma talebiyle yapılan 225 başvurunun 77’sini olumlu yanıtladığı açıklandı. (Türkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)