BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusya Merkez Bankası`ndan dijital ruble açıklaması----

Rusya Merkez Bankası`ndan dijital ruble açıklaması

Rusya Merkez Bankası`ndan dijital ruble açıklaması
18 Kasım 2021 - 17:16 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, dijital rublenin başarıyla uygulanması için ana koşulun bu ruble türünün enflasyonu tırmandırmaması olduğunu belirtti, ülkedeki enflasyon sorununa müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da konuşan Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, dijital rublenin tedavüle sokulması için gereken koşulu açıkladı.

Nabiullina, dijital rublenin başarılı olabilmesi için bu para biriminin enflasyonu tetiklememesi gerektiğinin altını çizdi. Merkez Bankası olarak gerçek para rolüne aday olan özel para birimlerine son derece olumsuz baktıklarını kaydeden Nabiullina, dijital rubleyi yalnızca ulusal para biriminin nakitten dijitale kolayca dönüştürülebildiğinden emin olduklarında onaylayacaklarını söyledi. Naibullina, sorumlu bir devletin kripto parayı teşvik etmemesi gerektiğini vurguladı.

'Enflasyon sorununa müdahale edilmesi gerekiyor'

Rusya'da artışını sürdüren enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Nabiullina, bu soruna müdahale edilmesi gerektiğini belirterek, "Gıda fiyatlarında enflasyon maalesef çift haneli seviyelere çıktı. Eğer enflasyonu düşürmezsek, halkın en kırılgan kesimi zarar görecek" dedi.

Gıda fiyatlarının, sadece hasat ve küresel fiyatlardan ötürü artmadığına işaret eden Nabiullina, "Rusya'ya gelen göçmenlerin sayısındaki düşüş nedeniyle tarım sektöründe artan maliyetler de önemli bir etken" ifadesini kullandı.

Rusya'da yıllık enflasyon ekim ayında yüzde 8.13'e çıkarak, Şubat 2016'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Merkez Bankası başkanından enflasyon uyarısı

 

Rusya Merkez Bankası'ndan gıda fiyatlarında ikinci dalga yükseliş uyarısı

 

Rusya’da kredi kartı rekoru!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)