BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya Merkez Bankası'dan radikal karar----

Rusya Merkez Bankası'dan radikal karar

Rusya Merkez Bankası'dan radikal karar
05 Kasım 2014 - 09:20 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası döviz piyasası için müdahale politikasını değiştirdi

Rusya Merkez Bankası döviz piyasası için müdahale politikasında değişikliğe gitti.

Rusya MB'den yapılan açıklamaya göre yeni dönemde rubleyi savunmak için günlük müdahale limiti 350 milyon dolar olacak. 350 milyon dolar tutarında müdahale yapıldığında rublenin döviz sepeti karşısındaki hareket bandı 5 kopeck artırılacak.

Rusya MB açıklamasında, atılan adımın rublenin değerinde esnekliği ciddi şekilde artıracağını ve bunun kurun büyük ölçüde piyasa faktörleri tarafından belirleneceği anlamına geldiğini vurguladı.

Açıklamada, rublede spekülasyonun önlenmesi için belirlenen bu 350 milyon dolar limitin üzerinde, sınırsız miktarla müdahaleler olabileceği de ifade edildi.

Rusya MB ayrıca 10 Kasım'dan itibaren 12 ay vadeli döviz repo ihaleleri düzenleyeceğini bildirdi. Bu döviz repo ihaleleri için belirlenen toplam limitin 50 milyar dolar olmaya devam ettiğini, ancak faiz oranını Libor+%1.5 olarak belirlediklerini ifade eden Rusya MB, 10 Kasım'da yapılacak ilk ihalede 10 milyar dolara kadar satış yapılacağını ifade etti. Rusya MB, gerektiği takdirde 50 milyar dolar limitin artırılabileceğini de vurguladı.
    
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)