BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya Merkez Bankası 6.6 milyar dolar sattı----

Rusya Merkez Bankası 6.6 milyar dolar sattı

Rusya Merkez Bankası 6.6 milyar dolar sattı
19 Mayıs 2020 - 10:24 www.finansgundem.com

Bank Of America ve Gazpombank, rubleyi korumak, doları durdurmak için yapılan müdahaleyi araştırdı.

“Rusya Merkez Bankası’nın sene başından bu yana 6,6 milyar dolar satışı sayesinde, ruble dolar karşısında yalnızca yüzde 20 değer kaybetti.” Bank Of America, Merkez Bankası’nın döviz piyasasına müdahalesinin rubleye etkisini böyle hesapladı. 

Banka analistleri, “Merkez bankasının müdahalesi olmamış olsaydı dolar kuru bugün 110 ruble seviyesine çıkabilirdi” değerlendirmesinde bulundu. Bank Of America’nın verilerine göre, korona virüs krizi ve petrol piyasasındaki fiyat şokunun yaşandığı  Mart-Nisan 2020 döneminde, gelişmekte olan ülkelerin rezervleri ortalama 240 milyar dolar geriledi.

En büyük kaybı Çin, Suudi Arabistan ve Brezilya yaşadı. Rusya’nın “kara gün” parası ise bu dönemde 400 milyon dolar eksildi.

Türkrus'un haberindeki bilgide Gazpombank raporuna göre ise, Mart-Nisan döneminde Rusya Merkez Bankası günde 250-300 milyon dolar satış yaptı. Bu dönemde Merkez Bankası toplam 6,6 milyar dolar sattı. Bunun sonucunda nisan ayının sonunda dolar kuru 74,4 ruble seviyesinde kaydedildi. Dün de petrol fiyatının 36 doları bulmasıyla dolar 72,6 rubleye kadar geriledi. 

Borsa virüs öncesine döndü, dolar geriliyor

Uysal'ın enflasyon hedefi: yüzde 5

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)